Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί η προτεραιότητα στις προσλήψεις αναπληρωτών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/08/2014 - 15:57 | Author: Newsroom

Υπουργείο Παιδείας: Προτεραιότητα στις προσλήψεις των δασκάλων

Το προηγούμενο έτος προσελήφθησαν περίπου 3.500 δάσκαλοι και 1.500 νηπιαγωγοί

Προτεραιότητα στις προσλήψεις των δασκάλων αναμένεται να δοθεί από το Υπουργείο Παιδείας γεγονός που εξάγεται και από τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε όλα τα σχολεία να έχουν τους καθηγητές και τους δασκάλους τους. Μάλιστα είπε ότι «ειδικά στα δημοτικά όπου αν λείπει ο δάσκαλος όλα τα παιδιά είναι στο πουθενά, να είναι σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό, αν όχι σε όλα εντάξει 11 Σεπτεμβρίου 2014».

Το προηγούμενο έτος προσελήφθησαν περίπου 3.500 δάσκαλοι και 1.500 νηπιαγωγοί νούμερα που αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω λόγω και των φετινών συνταξιοδοτήσεων που ανέρχονται σε 1.789. Με βάση τα νούμερα εκτιμάται ότι οι προσλήψεις των δασκάλων ενδεχομένως να ξεπεράσουν τις 4.500 και των νηπιαγωγών τις 2.000.

Όπως έχει γράψει το news.gr μετά την ολοκλήρωση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 25 Αυγούστου θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις προσλήψεις των αναπληρωτών που εκτιμάται ότι θα φθάσουν τις 22.000. Τα τελευταία σχολικά έτη η Α φάση πρόσληψης πραγματοποιείται το πρώτο 10μερο του Σεπτεμβρίου γεγονός που αναμένεται να επαναληφθεί και φέτος.

NEWS.GR

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral