ΔΑΚΕ Β' ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ: Εκλογές και ψηφοδέλτιο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/01/2017 - 09:54 | Author: Newsroom

Δ.Α.Κ.Ε. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ. Ε.

Β’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

Δείτε την αφίσα σε μεγέθυνση, κάνοντας “κλικ”

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Την Τρίτη 24/01/2017 θα πραγματοποιηθούν η Γ.Σ.

και οι Εκλογές για νέο ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ. Τα οξυμμένα προβλήματα στον κλάδο επιβάλλουν τη συμμετοχή όλων μας στις κορυφαίες διαδικασίες της ΕΛΜΕ και στη διαμόρφωση των θέσεων και των προτάσεών μας.


Η Συγκυβέρνηση, πολιτικό συμπίλημα ετερογενών λαϊκιστών, χειροτερεύει καθημερινά την κατάσταση κοινωνικά, οικονομικά και εκπαιδευτικά. Βαθαίνει την κρίση και τις συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων και ακυρώνει κάθε αισιόδοξη προοπτική. Υποβαθμίζει το Δημόσιο Σχολείο καθώς μειώνει τα μαθήματα στο Γυμνάσιο, κλείνει ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ, κάνει τρίτες αναθέσεις, καταργεί το 3ώρο των εργαστηρίων και επιβάλλει αναγκαστική κινητικότητα στους συναδέλφους.

Ταυτόχρονα, χειροτερεύει την εργασιακή και οικονομική μας θέση μειώνοντας τις αποδοχές, αναστέλλοντας τις μισθολογικές ωριμάνσεις, αυξάνοντας τις κρατήσεις-εισφορές, αυξάνοντας τους φόρους (άμεσους, έμμεσους), υποβαθμίζοντας την υγειονομική περίθαλψη, ανεβάζοντας τα όρια συνταξιοδότησης, μειώνοντας συντάξεις (κύριες-επικουρικές-εφάπαξ).

Η διάψευση των προσδοκιών, η απαξίωση του Σχολείου και του Εκπαιδευτικού, η φτωχοποίησή μας και η κατάργηση των δικαιωμάτων μας επιβάλλουν τη συμμετοχή ΟΛΩΝ στα συνδικάτα. Η ισοπεδωτική κριτική, ο αρνητισμός και η αποχή οδηγούν στον πολιτικό μεσσιανισμό και στην ήττα. Η ενεργή συμμετοχή και η οργανωμένη δράση είναι το μόνο καταφύγιό μας.

Ενωμένοι θα αποτρέψουμε τα σκληρά μέτρα που έρχονται και θα ανατρέψουμε τα προηγούμενα, αρκεί να το πιστέψουμε και να αντιδράσουμε.


ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:

• Οικονομική αναβάθμιση, αποδοχές στον ευρωπαϊκό Μέσο Όρο.

• Να σταματήσουμε τη φοροεπιδρομή και την οικονομική εξαθλίωση.

• Κατάργηση και επιστροφή έκτακτων κρατήσεων και φόρων από τη μισθοδοσία.

• Δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα, που να διασφαλίζει και ανταποδίδει τις εισφορές.

• Κατάργηση της αύξησης του διδακτικού ωραρίου.

• Σύγχρονη Τεχνική-Επαγγελματική Εκπαίδευση, ισότιμη της Γενικής.

• Διάθεση από τα ΠΥΣΔΕ των Εκπαιδευτικών στα δ.ΙΕΚ με αίτησή τους. Διαφάνεια.

• Συστηματική δωρεάν επιμόρφωση όλων των Εκπαιδευτικών.

• Δημιουργία Σχολής Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών και Στελεχών Εκπαίδευσης.

• Αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη – Κατάργηση των κρατήσεων για την περίθαλψη.


Διεκδικούμε ένα Σχολείο που μορφώνει και υπηρετεί τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Ένα Σχολείο που λειτουργεί με διαφάνεια και αξιοκρατία και δεν «διώκει» την αριστεία.

Πιστεύουμε ότι το Εκπαιδευτικό Κίνημα έχει καθήκον να υπερασπίζεται τα συμφέροντα και τις ανάγκες των Εκπαιδευτικών και όχι τις ιδεοληπτικές εμμονές, να καταθέτει θέσεις και προτάσεις για την εκπαίδευση, να συμμετέχει στον διάλογο και να μη στέκεται φοβικά απέναντι σε κάθε αλλαγή. Ο αναχωρητισμός και η στείρα άρνηση οδηγούν σε αποδοκιμασία από την κοινωνία. Ο δογματισμός υπονομεύει τη συλλογική δράση και καλλιεργεί τον φανατισμό και τη μισαλλοδοξία.

Η αριστερή πλειοψηφία στην ΟΛΜΕ είναι παρατηρητής των εξελίξεων. Δέσμια ιδεολογικών αγκυλώσεων, με «τακτικισμούς», υπεκφυγές και «αγωνιστικό» μαξιμαλισμό αποθάρρυνε τη συμμετοχή και απογοήτευσε τους συναδέλφους και «καταδίκασε» τον κλάδο σε απραξία. Αδυνατεί να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει τους Εκπαιδευτικούς, γιατί ταυτίζεται και στηρίζει την κυβέρνηση. Ακυρώνει, έτσι, την αυτονομία του συνδικάτου.

Η Δ.Α.Κ.Ε. με έντιμη στάση και ειλικρίνεια, σταθερή στις ιδέες της, με ωριμότητα στην προώθηση των διεκδικήσεων των Εκπαιδευτικών, είναι πάντα παρούσα στους αγώνες του κλάδου και τη στήριξη των συναδέλφων, χωρίς δεσμεύσεις. Αγωνιζόμαστε στο πλευρό των Εκπαιδευτικών για τα συμφέροντά τους και μόνο. Δεν συνδέουμε τη λύση των προβλημάτων του κλάδου με κυβερνητικές αλλαγές, παρά μόνο με τους αγώνες που υπαγορεύουν οι ανάγκες. Η διάψευση όσων πίστεψαν και εναπόθεσαν τις ελπίδες στην κυβερνητική αλλαγή το επιβεβαιώνει. Πίστη μας ακλόνητη είναι ότι η αυτονομία και η ανεξαρτησία της συνδικαλιστικής δράσης είναι το μόνο όπλο μας.

Η Δ.Α.Κ.Ε. με σεβασμό στη διαφορετική άποψη και πίστη στην ανάγκη ενωτικής δράσης, σας καλεί να στηρίξετε το ψηφοδέλτιό της και να ενισχύσετε τις δυνάμεις του ρεαλισμού, της υπευθυνότητας, της πρωτοπορίας και της δημιουργικότητας.

Δ.Α.Κ.Ε. ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

——————————————————————-


Δ. Α. Κ. Ε. – Καθηγητών Δ. Ε.
ΕΚΛΟΓΕΣ για Δ.Σ. Β΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

ΤΡΙΤΗ 24/01/2017


Υποψήφιοι για Δ.Σ.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙ ΚΛΑΙΡ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΓΚΙΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – ΣΙΣΣΥ
ΓΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΔΗΜΗΣΙΑΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
ΔΗΜΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΑΝΤΡΑ
ΖΩΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΚΟΤΣΙΦΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΜΑΝΤΕΛΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ
ΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΠΟΥΛΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΣΚΟΡΔΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
ΤΑΟΥΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΧΑΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Yποψήφιοι για Ε. Ε.
ΜΑΚΕΛΛΑΡΑΚΗ ΝΑΤΑΣΑ
ΜΑΧΑΙΡΑ ΜΑΛΑΜΑ – ΜΙΝΑ
Loading...
  • europalso

    ideascentral