ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ: “Αόρατες ομάδες φυσικής αγωγής”

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/10/2017 - 20:30 | Author: Newsroom

Το 2011, με την κατάργηση των Γραφείων Φυσικής Αγωγής, η Σχολική Φυσική Αγωγή δέχτηκε μεγάλο πλήγμα. Στη θέση τους δημιουργήθηκαν οι Ομάδες Φυσικής Αγωγής, οι οποίες υπόκεινται διοικητικά στις ΔΔΕ, με όποια προβλήματα μπορεί να προκύπτουν από αυτό.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όμως, καταστρατήγησε ακόμα κι αυτόν τον θεσμό. Το σχολικό έτος 2016-17 και σύμφωνα με το υπ΄αριθμ. 128616/Δ5/03-08-2016 έγγραφο του Υπουργείου, η Ομάδα Φυσικής Αγωγής Λάρισας έπρεπε να απαρτίζεται από 5 άτομα. Παρόλα αυτά όμως, την περσινή χρονιά η Ο.Φ.Α. ν.Λάρισας ήταν στελεχωμένη με δύο μόλις συναδέλφους για αρκετούς μήνες και αργότερα με τρεις ! Μήπως μπορεί η ΠΔΕ Θεσσαλίας και το Υπουργείο να μας εξηγήσουν τους λόγους αυτής της υποστελέχωσης της Ομάδος Φυσικής Αγωγής ν.Λάρισας τη στιγμή που πανελληνίως η ειδικότητα ΠΕ11 δεν είναι από τις ελλειμματικές ;
Φέτος όμως η κατάσταση έγινε τραγική. Ενώ το Υπουργείο, σύμφωνα με το υπ΄αριθμ. 132495/Δ52/03-08-2017 έγγραφό του, με θέμα: «Στελέχωση των ομάδων Φυσικής Αγωγής» ,όριζε ξανά τη διαδικασία στελέχωσης των Ομάδων Φυσικής Αγωγής (η Ο.Φ.Α. του ν. Λάρισας έπρεπε για μία ακόμη χρονιά να αποτελείται από 5 άτομα), στις 28-08-2017 με νεότερο έγγραφό του ( αριθμ. πρωτ. 141497/Δ5) και θέμα «Αναστολή στελέχωσης των Ο.Φ.Α. στις ΔΔΕ», καλούνταν οι Προϊστάμενοι των ΠΔΕ όπως αναστείλουν οποιαδήποτε ενέργεια αναφορικά με τη στελέχωση των Ο.Φ.Α., μέχρι νεωτέρας!!
Στη Διεύθυνση δε Φυσικής Αγωγής του ΥΠΠΕΘ (δύο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους) δεν υπάρχει Διευθυντής, καθώς δεν ανανεώθηκε η απόσπαση του απερχόμενου και χωρίς να έχει τοποθετηθεί αντικαταστάτης μέχρι σήμερα!! Αληθεύει το γεγονός πως πολλά στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σφάζονται για την συγκεκριμένη θέση ευθύνης του ΥΠΠΕΘ;
Το Υπουργείο και η ακέφαλη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής σε πλήρη σύγχυση! Στις 18-09-2017, το ΥΠΠΕΘ με το υπ΄αριθμ. 154710/Δ5 έγγραφό του , ζητούσε από τους εκπαιδευτικούς ΠΕ11 να αποστείλουν τα στοιχεία για την 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στις ανύπαρκτες Ο.Φ.Α.!! Στις 13-10-2017 με νεότερο έγγραφο ( αριθμ. Πρωτ. 172180/Δ5)παρακαλεί όπως κρατηθούν τα συγκεκριμένα στοιχεία προκειμένου να παραδοθούν στις Ο.Φ.Α. , όταν δοθεί η εντολή στελέχωσής τους!! Τα ευτράπελα όμως έχουν συνέχεια. Οι ΔΔΕ καλούν τα σχολεία να τηρήσουν τελικά το χρονοδιάγραμμα του υπ΄αριθμ. 154710/Δ5 εγγράφου και να αποστείλουν τα στοιχεία στην ανύπαρκτη Ομάδα Φυσικής Αγωγής ν.Λάρισας!!! .Κυριολεκτικά χάθηκε η μπάλα.
Σε πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ ν.Λάρισας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας τέθηκε ,από στέλεχος της ΔΑΚΕ, το ζήτημα της μη λειτουργίας των Ομάδων Φυσικής Αγωγής. Η απάντηση της κ. Αναστασοπούλου (ενώπιον της ΕΛΜΕ και αρκετών συναδέλφων) ήταν πως η στελέχωση των Ο.Φ.Α. καθώς και του προγράμματος της κολύμβησης (επαναλαμβάνουμε δύο μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους) δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης!!
Από πότε όμως η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων αντιμετωπίζεται επιλεκτικά και δεν είναι στις προτεραιότητες της οποιασδήποτε κυβέρνησης; Αδιαφορούν για το αλαλούμ των τελευταίων ετών όπου τα ΓΕΛ-ΕΠΑΛ καλούνται ,στο ασφυκτικό χρονικό διάστημα των τελευταίων μηνών του σχ. έτους ,να συμμετάσχουν σε συνεχείς αγώνες αθλοπαιδιών(ποδοσφαίρου,καλαθοσφαίρισης,πετοσφαίρισης,χειροσφαίρισης) μαθητών και μαθητριών, στίβου, κλπ. Τα σχολεία σε πλήρη αναστάτωση και αναταραχή. Κανενός όμως το αυτί δεν ιδρώνει.
Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο και ο στοιχειώδης προγραμματισμός άγνωστη λέξη για την κυβέρνηση. Δυστυχώς στο μάτι της πλέον επικίνδυνης, για την Παιδεία μας, κυβέρνησης μπαίνει και ο Σχολικός Αθλητισμός που τόσο πολύ έχουν ανάγκη τα Ελληνόπουλα αυτές τις εποχές.
Συντονιστική Επιτροπή ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας

Loading...
  • europalso

    ideascentral