ΔΑΚΕ Δ.Ε ΛΑΡΙΣΑΣ: «Παρανομεί το ΠΥΣΔΕ Λάρισας»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/02/2016 - 17:38 | Author: Newsroom

Σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με την απόφαση της πλειοψηφίας του ΠΥΣΔΕ ( μειοψήφισαν οι 2 αιρετοί) να μετακινηθούν αναγκαστικά συνάδελφοι του κλάδου ΠΕ06 (Αγγλικών), για να καλύψουν κενές ώρες στο 2ο και 4ο ΕΠΑΛ Λάρισας, επισημαίνουμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι προδήλως παράνομη διότι:

α) Η ανάθεση των μαθημάτων γίνεται από το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, είναι δηλαδή αρμοδιότητα του σχολείου κι όχι του ΠΥΣΔΕ

β) Όλοι οι συνάδελφοι οι οποίοι μετακινούνται, έχουν συμπληρωμένο ωράριο στα σχολεία τα οποία διδάσκουν, με μαθήματα Α΄ ανάθεσης.

Ο νόμος το προβλέπει ρητά και είναι δικαίωμα των συναδέλφων να συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους ωράριο στην οργανική τους με μαθήματα Α΄ και Β΄ ανάθεσης. Αυτό το οποίο δεν επιτρέπεται είναι να μην έχουν συμπληρωμένο ωράριο. Ποιος νόμος και ποια εγκύκλιος λοιπόν εφαρμόστηκε από τον Πρόεδρο και τα 2 διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ Λάρισας; Τα περί “χρηστής διοίκησης” και την «ορθολογική διαχείριση του προσωπικού» που επικαλούνται, θεωρούμε ότι είναι φληναφήματα καθώς θυμίζουν άλλες εποχές. Καταπατούν βάναυσα τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων. Αναστατώνουν τα σχολεία και δημιουργούν ανασφάλειες.

Τονίζουμε για μια ακόμα φορά ότι η απόφασή τους είναι παράνομη και πρέπει οι ενστάσεις των συναδέλφων να δικαιωθούν. Με την ευκαιρία, να ενημερώσουμε ότι παρά την αλλαγή προσώπων στο ΠΥΣΔΕ, συνεχίζουν οι συνάδελφοι να κάνουν ενστάσεις. Ίσως δεν εμπέδωσαν ακόμα το αίσθημα δικαίου και την ισονομία !!!

Ο αιρετός μας εκπρόσωπος στο ΠΥΣΔΕ και τα μέλη μας στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας, με παρρησία και αίσθημα ευθύνης, όπως πάντα, είναι δίπλα στο μαχόμενο συνάδελφο, υποστηρίζοντας κάθε δίκαιο αίτημά του. Στηλιτεύουμε την προσπάθεια της μη δημοσιοποίησης του θέματος από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ. Οι υπόλοιπες παρατάξεις, παίζοντας το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, θεωρούν υπεύθυνο μόνο το Υπουργείο, (που όντως ισχύει) αλλά «σφυρίζουν αδιάφορα» για την παρανομία της πλειοψηφίας του ΠΥΣΔΕ. Ποιος περιμένουν να υπερασπιστεί τους συναδέλφους, αφήνοντας τους στο έλεος της Διοίκησης; Στο επόμενο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θα ζητηθεί και η συνδρομή της ΟΛΜΕ, αφού θεωρούμε ότι το θέμα είναι μείζον. Ο καθείς εφ’ ώ ετάχθη.

Η Συντονιστική Επιτροπή

Loading...
  • europalso

    ideascentral