Δ. Μπράτης –Τί θα γίνει με τις προσλήψεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/07/2015 - 11:20 | Author: Newsroom

Με αφορμή ερωτήματά σας ,σχετικά με τις προσλήψεις,τα κενά και τη συμπλήρωση της δήλωσής σας σας ενημερώνω για τα εξής:

1.Τα κενά ,ανά περιοχή ,δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή γιατί δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.Τα κενά θα ζητηθούν από τις Δνσεις τέλος Αυγούστου και με βάση αυτά θα γίνουν οι προσλήψεις.Τα συνολικά κενά σε ΠΕ και ΔΕ αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τα 25000.Επισημαίνω ότι πέρυσι είχαν προσληφθεί ως αναπληρωτές στην ΠΕ περίπου 13000 συνάδελφοι και 5000 στη ΔΕ.

2.Ο υπουργός παιδείας δήλωσε ότι ως τώρα έχουν εξασφαλισθεί κονδύλια για 10000 προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ και χθες ζήτησε από τον κ.Σταθάκη 5000 πιστώσεις ακόμα.Σύνολο δηλ.15000 για ΠΕ και ΔΕ,χωρίς ακόμα κι αυτό να είναι εξασφαλισμένο.

3.Οι 15000 πιστώσεις σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για την κάλυψη των κενών γι αυτό και το υπουργείο κάνει λόγο για αύξηση ωραρίου,αύξηση του αριθμού των μάθητών ανά τμήμα κλπ.

4.Με βάση τα παραπάνω δεδομένα φαίνεται πως οι προσλήψεις των αναπληρωτών φέτος-μακάρι να διαψευσθώ-θα είναι λιγότερες από την περσινή χρονιά .Αυτό πρέπει να το λάβετε υπόψη σας κατά τη συμπλήρωση της δήλωσής σας γιατί τα περσινά δεδομένα δεν ισχύουν φέτος.

Τέλος, να επισημάνω ότι μόνιμοι διορισμοί στο προσεχές διάστημα δεν πρόκειται να γίνουν, αφενός μεν γιατί δεν έχει διατεθεί ακόμα καμία πίστωση γι αυτό ,αφετέρου δε γιατί δεν έχει ψηφισθεί ακόμη το νέο σύστημα διορισμών το οποίο όπως φαίνεται παραπέμπεται στις καλένδες μαζί με το πολυνομοσχέδιο.

Υ.Γ.Στην ιστοσελίδα μου ,στο ενημερωτικό του Φλεβάρη του 2015,μπορείτε να βρείτε τις προσλήψεις αναπληρωτών όλων των ειδικοτήτων ,που έγιναν τη φετινή χρονιά,ανά περιοχή ( https://drive.google.com/…/0B0zdJo7GM8TWdE1pTWpUVEItM…/view… )

Δ. Μπράτης facebook

Loading...
  • europalso

    ideascentral