Δ. Μπράτης. Οι δυσμενείς επιπτώσεις της μικρής Α’ φάσης Τί να κάνετε

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/09/2015 - 12:05 | Author: Newsroom

Με τη χθεσινή α’ φάση μπορεί να πάρουν μια μικρή ανάσα τα σχολεία,όμως τα προβλήματα εξακολουθούν να παραμένουν.

Οι 2579 προσλήψεις δασκάλων-νηπιαγωγών ,σ ένα σύνολο 14500 κενών -Γενικής και Ειδικής αγωγής- αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό .

Καμιά δικαιολογία δεν υπάρχει γιατί δεν αξιοποιήθηκε τουλάχιστον το ΠΔΕ ,έτσι ώστε να είναι μεγαλύτερος ο αριθμός.

Η αδιαφορία υπηρεσιακών παραγόντων ,αλλά και της ηγεσίας του υπουργείου παροιμιώδης.

Είναι αυτό που λέμε όταν είσαι κλεισμένος σ ένα γραφείο και διαβάζεις μόνο νόμους και διατάξεις και δεν βιώνεις προσωπικά το πρόβλημα δεν καταλαβαίνεις ούτε την αγωνία των γονιών που δεν έχουν εκπ/κούς για τα παιδιά τους,ούτε των άνεργων συναδέλφων που περιμένουν την πρόσληψή τους.

Ειδικά για το ΠΔΕ όλη τη βδομάδα έκανα παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα και πίεσα όσο μπόρεσα…δυστυχώς δεν υπήρξε θετικό αποτέλεσμα.

Η μικρή α’φάση έχει όμως και δυσμενείς συνέπειες στις τοποθετήσεις σας. Όσοι προσλήφθηκαν τώρα -παρότι ψηλά στον πίνακα- θα πάνε στις πιο απομακρυσμένες περιοχές ,σε σχέση με όσους προσληφθούν την επόμενη βδομάδα. Κι αυτό δεν είναι δίκαιο.

Γι αυτό:

1.Να ζητήσετε από τις Δ/νσεις εκπαίδευσης να αναρτήσουν όλα τα κενά .

2.Να έρθετε σε επικοινωνία με τους αιρετούς της περιοχής σας ,τους συλλόγους και να τους ζητήσετε να σας ενημερώσουν για τα κενά,τη διαδικασία τοποθέτησης κλπ.

3.Η βελτίωση θέσης είναι δικαίωμά σας και μπορείτε οποτεδήποτε να κάνετε αίτηση.

4.Για τα πιστοποιητικά υγείας-όσοι δεν τα έχετε- να μην πληρώνετε ιδιώτες γιατρούς,αλλά να κλείσετε ραντεβού στα δημόσια νοσοκομεία και να κάνετε υπεύθυνη δήλωση ότι θα τα προσκομίσετε.

Τέλος ,να γνωρίζετε ότι, όπως πάντα, θα είμαι και εγώ στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσω όσο μπορώ στη επίλυση τυχόν προβλημάτων που θα αντιμετωπίσετε.

Σας εύχομαι και πάλι καλή αρχή!!!

Δ.Μπράτης facebook

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral