Δ. Μπράτης για τις “θητείες” των Διευθυντών σχολικών μονάδων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/03/2017 - 11:04 | Author: Newsroom

Κι ενώ η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ δεν έχει ακόμα εκδοθεί -παρότι έχει ληφθεί εδώ και εννιά μήνες – δίνουν και παίρνουν οι “φήμες” για τα νέα κριτήρια επιλογής των Δντών σχολικών μονάδων.

του Δ. Μπράτη

Το νέο “φρούτο” που κυκλοφορεί και αναπαράγεται-μετά τη βέβαιη αντισυνταγματικότητα του Ν4327/15- είναι η καθιέρωση θητειών για τους Δντές σχολικών μονάδων.

Προφανώς οι “φήμες” εκφράζουν σκέψεις και προτάσεις κάποιων οι οποίοι προφανώς και δεν λαμβάνουν υπόψη τους ότι η τυχόν καθιέρωση θητειών είναι πέρα για πέρα αντισυνταγματική και θα καταπέσει και αυτή στα δικαστήρια.

Την ίδια πρόβλεψη είχα κάνει και για το ζήτημα της ψηφοφορίας με σχετική ανακοίνωσή μου,ως αιρετός.
Να επισημάνω ότι η επιλογή Δντών σχολικών μονάδων με τετραετή θητεία ξεκίνησε το 1986 -πρόβλεψη του Ν1566/85-και έκτοτε εφαρμόζεται συνεχώς,μέχρι το 2015 που έγινε διετής.

Μέχρι το 1986 οι Δντές ήταν μόνιμοι μέχρι τη συνταξιοδότησή τους. Μόνιμα ήταν και τα υπόλοιπα στελέχη της δημόσιας διοίκησης μέχρι το 2010 που καθιερώθηκε κι εκεί η τετραετής θητεία.
Είναι λοιπόν αδιανόητο και πέρα για πέρα αντισυνταγματικό , όταν οι κρίσεις για όλες τις θέσεις των Δντών γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια, να αποκλεισθούν κάποιοι επειδή έχουν δύο ή τρεις θητείες στη θέση. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν μπορεί να θεσπισθεί τέτοια διάταξη και τα όσα κυκλοφορούν είναι απλά ευσεβείς πόθοι ορισμένων.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral