Αυστηρές συστάσεις Νίκου Φίλη προς την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Σπουδών για το συνέδριο «Σύγχρονες Αθεϊστικές Προκλήσεις»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/01/2016 - 13:09 | Author: Newsroom

Το Παιδαγωγικό συνέδριο του Τομέα Επιστημόνων του Συλλόγου «Ο Μέγας Βασίλειος» με θέμα «Σύγχρονες Αθεϊστικές Προκλήσεις» που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Αθήνα και σήμερα διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε στο στόχαστρο του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.


Ένα σύντομο Δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου μας πληροφορεί ότι “Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, μόλις πληροφορήθηκε από δημοσιεύματα του τύπου την ενημερωτική εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών του ΥΠ.Π.Ε.Θ., με την οποία γνωστοποιήθηκε στην εκπαιδευτική κοινότητα Συνέδριο με θέμα «Σύγχρονες Αθεϊστικές Προκλήσεις», έδωσε αυστηρή εντολή στη Διοικητική Ιεραρχία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να απέχει στο μέλλον από παρόμοιες πρωτοβουλίες και μάλιστα χωρίς την ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας που εμφανίζουν το Υπουργείο, να θέτει υπό την αιγίδα του εκδηλώσεις αμφιλεγόμενου η μονόπλευρου χαρακτήρα”.
Είχε προηγηθεί η αποστολή στα σχολεία εγγράφου της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (δείτε το παρακάτω) με το οποίο απλώς γνωστοποιούνταν στους εκπαιδευτικούς το Πρόγραμμα του συνεδρίου. Τα σχόλια όμως γνωστών αριστερίστικων ιστοσελίδων φαίνεται πως ήταν αρκετά για να κινητοποιήσουν τον Νίκο Φίλη ώστε να δώσει “αυστηρή εντολή” προς τη διοικητική ιεραρχία του Υπουργείου!
Τι άλλο πια θα δούμε! Να σημειωθεί ότι καθημερινά στα σχολεία φτάνουν πλήθος παρόμοιων ενημερωτικών εγγράφων για συνέδρια, σεμινάρια, ομιλίες και εκδηλώσεις με ποικίλα θέματα από τη γιόγκα και το ζίου – ζίτσου μέχρι τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και κάθε είδους “παιδαγωγική” θεωρία που ο κάθε φορέας αναπτύσσει. Τίποτε όμως από όλα αυτά δεν ενόχλησε τον Υπουργό Παιδείας όσο το “αμφιλεγόμενο και μονόπλευρο” συνέδριο του Τομέα Επιστημόνων του Μεγάλου Βασιλείου!

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral