Αύριο Παρασκευή Α’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών 2014

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/09/2014 - 22:59 | Author: Newsroom

Αύριο Παρασκευή αναμένεται να πραγματοποιηθεί η Α φάση πρόσληψης αναπληρωτών που θα περιλαμβάνει δασκάλους, νηπιαγωγούς και βασικές ειδικότητες της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Χιλιάδες είναι οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί που αγωνιούν για το αν θα προσληφθούν ή θα συνεχίσουν να παραμένουν άνεργοι και αρκετοί θα περιμένουν με αγωνία την ανακοίνωση των πρώτων προσλήψεων για το νέο έτος.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Παιδείας είναι σοβαρό το ενδεχόμενο ο αριθμός των αυριανών προσλήψεων να είναι περιορισμένος καθώς το Υπουργείο ενδέχεται να χρησιμοποιήσει για την πρώτη φάση τις 2000 πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού. Αν συμβεί αυτό και με δεδομένο ότι τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση φθάνουν τα 4000 σε δάσκαλους και νηπιαγωγούς το μεγαλύτερο μέρος θα κατευθυνθεί για τις δυο ειδικότητες που προαναφέρθηκαν. Για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση οι προσλήψεις εικάζεται ότι θα φθάσουν τις 500 με τις περισσότερες εξ αυτών να αφορούν τους φιλολόγους.
Σε περίπτωση που οι προσλήψεις της Α φάσης είναι περιορισμένες δεν θα πρέπει να απογοητευτούν οι εκπαιδευτικοί καθώς υπάρχει μεγάλος αριθμός κενών ακόμα και στη Βθμια όπου το προηγούμενο έτος πραγματοποιήθηκαν ελάχιστες προσλήψεις.
Το Υπουργείο Παιδείας αναμένει τις πιστώσεις που εξασφάλισε από το Πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων, ρύθμιση που ψηφίστηκε χθες ενώ υπάρχουν και οι πιστώσεις του ΕΣΠΑ που θα αξιοποιηθούν και αυτές στο επόμενο διάστημα ενώ αναμένονται και άλλες προσλήψεις μέσα στο Σεπτέμβριο.
Καλόγηρος Βασίλειος news.gr

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral