Αθώος ο σ. Παντελής Βαϊνάς για παράβαση καθήκοντος

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/11/2016 - 23:18 | Author: Newsroom

Ο Παντελής αθώος! Σε μια κατάμεστη από εκπαιδευτικούς αίθουσα, μετά από 8 ώρες δίκη… με την έδρα φανερά μεροληπτική υπέρ του κατηγόρου… ο Παντελής αθωώθηκε!

Η υπεροψία του διώκτη, από τη θέση του αφέντη που τσαλαπατά τους υποτακτικούς του και δεν αντέχει να σηκώνουν ανάστημα οι δούλοι του… Σήμερα κέρδισε το εκπαιδευτικό κίνημα! Εν τω μεταξύ η ΔΟΕ απουσίαζε ως συλλογικό όργανο… η διαδικασία βοήθησε πολύ να μάθουμε γιατί έλειπε η πλειοψηφία… καταλάβαμε… Η παρουσία εκατοντάδων εκπαιδευτικών έδωσε την απάντηση της μαχόμενης εκπαίδευσης… άλλωστε, πάντα αυτό συνέβαινε… οι κολαούζοι της εξουσίας έλειπαν πάντα… και τότε και τώρα… και αύριο… αλλά οι μάχες κερδίζονται και θα κερδίζονται από τους εκπαιδευτικούς της βάσης… (Ντίνα Ρέππα)

Αθώος κατά πλειοψηφία (2-1) κρίθηκε, μετά από πολύωρη διαδικασία, ο σ. Παντελής Βαΐνάς από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, επειδή ως αιρετός εκπρόσωπος των εργαζομένων έβαλε κακό βαθμό σε υποψήφιο διευθυντή σχολείου το 2011.

Ως λόγοι για τη μήνυση αναφέρονταν η «παράβαση καθήκοντος» και η «κατάχρηση εξουσίας» γιατί ο αιρετός βαθμολόγησε με χαμηλό βαθμό εξαιτίας των καταγγελιών που υπήρχαν για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά από Συλλόγους Α/θμιας Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας.

Τονίζουμε ότι οι αιρετοί είχαν δεσμευτεί σε Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Π.Ε της Γ΄Αθήνας, να κρατήσουν αυτήν την στάση πολλούς μήνες πριν το 2011 και τις κρίσεις των διευθυντών και χωρίς να γνωρίζουν καν ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι διευθυντές. Παρόμοια στάση κράτησαν και άλλοι συνάδελφοι/ισσες αιρετοί σε πολλά ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ σε όλη την Ελλάδα. Είναι σαφές ότι οι υποψήφιοι διευθυντές βαθμολογήθηκαν με την χαμηλότερη βαθμολογία όχι επειδή υπήρχε κάποια «προσωπική διαφορά ή εμπάθεια» αλλά γιατί είχαν σε βάρος τους σοβαρές καταγγελίες για αντισυναδελφική συμπεριφορά από τα συνδικαλιστικά Σωματεία της Γ΄ Αθήνας.

Loading...
  • europalso

    ideascentral