Αριστερο Ενωτικο Σχημα Π.Ε. Πατρας – Απαντηση στον Αιρετο ΠΥΣΠΕ της ΔΑΚΕ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/06/2015 - 10:52 | Author: Newsroom

…εξ ιδίων τα αλλότρια!

Σχετικά με το κείμενο του αιρετού ΠΥΣΠΕ της ΔΑΚΕ που στάλθηκε στα σχολεία (28-05-2015), το οποίο αδυνατεί να αρθρώσει πολιτικό λόγο στην εκπαιδευτική συγκυρία για τις επιλογές διευθυντών και ολισθαίνει σε ανακρίβειες, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι:

  • οι – διαχρονικά – θεράποντες του κυβερνητικού συνδικαλισμού, με ψηφοδέλτιο που περιλαμβάνει και διευθυντές – αξιολογητές, ένθερμους υποστηρικτές της αξιολόγησης Διαμαντοπούλου – Αρβανιτόπουλου που βίωσε ο κλάδος
  • οι πάγιοι διαχειριστές των διευθυντικών θέσεων μέσα από αξιολογικές κρίσεις “χειρουργικής ακρίβειας” που θεωρούν συνδικαλιστικά ορθό ο πρόεδρος του Συλλόγου να είναι και αιρετός και διευθυντής με τις θέσεις του υπουργείου και όχι της ΔΟΕ (του είχε επισημανθεί από το Σχήμα μας τρεις φορές σε ΔΣ)
  • αυτοί που αγνόησαν τη ΔΟΕ και έσπευσαν να αναρτήσουν την αξιολόγηση του σχολείου τους και την αυτοαξιολόγηση κοροϊδεύοντας ουσιαστικά τους συναδέλφους, που άλλα τους έλεγαν στις ενημερωτικές επισκέψεις στα σχολεία και άλλα έκαναν για τον εαυτούλη τους,

διαπιστώνουν ότι τώρα δεν μπορούν να ελέγξουν τις διαδικασίες επιλογής νέων διευθυντών /ντριών, καθώς και οι ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ επιλέγουν τους/τις διευθυντές/ντριές τους.

Εύλογα προκύπτει το ερώτημα: «κοίτα ποιος μιλάει!!!»

Συνάδελφοι, αγνοήστε τους. Στηρίξτε και ενδυναμώστε τις διαδικασίες που δημοκρατικά και με διαφάνεια θα αναδείξουν τους/τις διευθυντές/τριες των σχολείων. Διευθυντές/ντριες που θα βγουν μέσα από εμάς, τους ενεργούς δασκάλους της τάξης, για να συντονίσουν το έργο μας κι όχι να μας διαφεντεύουν.

Υ.Γ. Και κάτι τελευταίο. Η αλλαγή καταστατικού του συλλόγου έχει σταματήσει, επειδή η ΔΑΚΕ και το ΠΑΜΕ θεωρούν συνδικαλιστικά ορθό ότι: ο/η πρόεδρος του συλλόγου μπορεί να είναι και αιρετός, ενώ οι υπόλοιπες παρατάξεις υποστηρίζουν το ασυμβίβαστο. Ή ΠΑΠΑΣ ΠΑΠΑΣ Ή ΖΕΥΓΑΣ ΖΕΥΓΑΣ. Εδώ ταιριάζει το: ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ !!!

Πάτρα, 01-06-2015

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral