Απροκάλυπτη παρέμβαση στα συνδικαλιστικά δρώμενα: Το υπουργείο δε δίνει στοιχεία στους αιρετούς !

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/06/2016 - 09:48 | Author: Newsroom

Ενημερωτικό σημείωμα για τη συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ (09/06/2016)

Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 αποφασίστηκαν τα εξής:

 • Απέρριψε την ένσταση και επέμεινε εκ νέου στην αρχική του απόφαση ως προς τη θεμελίωση του δικαιώματος μετάθεσης 4 συναδέλφων που πέρυσι είχαν μεταταγεί σε άλλο εκπαιδευτικό κλάδο.

 • Απεφάσισε να ζητήσει τη γνωμοδότηση των Νομικών Συμβούλων του υπουργείου για τη θεμελίωση του δικαιώματος μετάθεσης εκπαιδευτικών που αποσπάστηκαν στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπ/κών Δράσεων.
 • Απέρριψε κατά πλειοψηφία τη συμπληρωματική αίτηση εκπαιδευτικού για την προσμέτρηση επιπλέον μονάδων συνθηκών διαβίωσης.
 • Ενέταξε σε ειδική κατηγορία μετάθεσης 1 εκπαιδευτικό μετά την προσκόμιση του αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας εφόρου ζωής για ανήλικο τέκνο του.
 • Απέρριψε κατά πλειοψηφία τις αιτήσεις για αναδρομική μετάθεση 2 εκπαιδευτικών. Οι συνάδελφοι αυτοί είχαν διοριστεί αναδρομικά μετά από δικαστική απόφαση του ΣΤΕ.
 • Αποδέσμευση εκπαιδευτικών για μετάταξη σε Διοικητικές θέσεις. Εξετάστηκαν οι νέες αιτήσεις, οι αιτήσεις επανεξέτασης και το σύνολο όσων αποδεσμεύσεων κατά το παρελθόν είχαν χορηγηθεί χωρίς μεταφορά της οργανικής θέσης και της πίστωσης. Αποφασίστηκε ότι:

◦ α) εγκρίνεται ομόφωνα η αποδέσμευση όσων εκ των νέων αιτήσεων είχαν ως προτίμηση Υπηρεσίες και εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Παιδείας.

◦ β) ομόφωνα αίρονται οι προϋποθέσεις της μη μεταφοράς οργανικής θέσης και πίστωσης, με τροποποίηση των παλαιότερων αποφάσεων αποδέσμευσης του ΚΥΣΔΕ, όσων είχαν ως προτίμηση, Υπηρεσίες και εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Παιδείας.

◦ γ) αποδεσμεύονται (κατά πλειοψηφία) χωρίς μεταφορά της οργανικής θέσης και της πίστωσης, οι νέες αιτήσεις με προτίμηση ΑΕΙ, ΑΤΕΙ, Ιερές Μητροπόλεις, Αρχιεπισκοπή και άλλα Υπουργεία.

◦ δ) οι αιτήσεις για ένταξη σε ΕΕΔΙΠ θα συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η εγκύκλιος υπολογισμού κενών και πλεονασμάτων εξαιτίας της αναμονής έκδοσης του νέου ωρολογίου προγράμματος στο Γυμνάσιο και αναθέσεων μαθημάτων στην ΤΕΕ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω καθυστέρηση έκδοσης των μεταθέσεων. Εκτιμάται ότι αυτό θα γίνει τέλος Ιουνίου.

Όσον αφορά τις παραιτήσεις που υπεβλήθησαν την περίοδο του Απριλίου, αυτές ανέρχονται στις 975 περίπου. Είναι άκρως ανησυχητικό ότι εγείρονται ενστάσεις από το Γενικό Λογιστήριο ως προς την αναγνώριση ως συντάξιμου, του χρόνου εργασίας από την υποβολή της αίτησης παραίτησης και έως την 31 Αυγούστου.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι συναντώ την αδικαιολόγητη άρνηση των Διοικητικών υπηρεσιών του υπουργείου να μου γνωστοποιήσουν στοιχεία που αφορούν τον ακριβή αριθμό των Παραιτήσεων κατά κλάδο και Δ/νση Εκπαίδευσης.

Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση των διοικητικών υπηρεσιών να ενημερώνουν και να διευκολύνουν τους Αιρετούς του κλάδου σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα πρέπει να παρέμβει ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.

Σε διαφορετική περίπτωση θα έχει την αποκλειστική ευθύνη, μιας απροκάλυπτης παρέμβασης στα συνδικαλιστικά δρώμενα. Είναι σαφές ότι λόγοι ισότητας και δεοντολογίας επιβάλλουν όλοι οι Αιρετοί να έχουν την ίδια δυνατότητα πληροφόρησης και φυσικά όσον με αφορά, δεν είναι δυνατόν να ενημερώνομαι από το γραφείο του Υπουργού, όπως έμμεσα μου υπεδείχθη.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Πεππές Δημήτρης τακτικό Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ με τη ΔΑΚΕ καθηγητών

Loading...
 • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
  loading...
 • europalso

  ideascentral

  ideascentral