“Αποτίμηση Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου”…ΕΡΩΤΗΣΗ με Α.Κ.Ε. στη Βουλή από τον Βουλευτή Θ. Φορτσάκη της Ν.Δ.

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/01/2017 - 16:19 | Author: Newsroom

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ
Βουλευτής Επικρατείας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
προς τον
Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
κύριο Κωνσταντίνο Γαβρόγλου
Θέμα: Αποτίμηση Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου
Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2017
Με Υπουργικές Αποφάσεις στην αρχή του σχολικού έτους 2016-2017 τοΥπουργείο Παιδείας αναμόρφωσε και αντικατέστησε τους δύο τύπους νηπιαγωγείου, κλασικό και ολοήμερο, οι οποίοι λειτουργούσαν παράλληλα, με έναν Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Νηπιαγωγείου, αναμορφώνοντας το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Ο Ενιαίος Τύπος Ολοήμερου Νηπιαγωγείου περιλαμβάνει: α) το βασικό υποχρεωτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές (νήπια και προνήπια), αφορά όλα τα τμήματα και διαρκεί από τις 8.30 μέχρι τις 13.00, β) το προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα που διαρκεί από τις 13.00 μέχρι τις 16:00. Στο πλαίσιο του προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας τμήματος πρόωρης υποδοχής από 7:45 μέχρι 8:30.
Ο καινούργιος αυτός προαιρετικός τύπος Ολοήμερου Νηπιαγωγείου προκάλεσε έντονη δυσχέρεια στους γονείς των νηπίων, καθώς απαιτείται υψηλός ελάχιστος αριθμός μαθητών για τη λειτουργία του προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος. Πλέον για να λειτουργεί αυτό απαιτούνται 5 μαθητές (νήπια – προνήπια) για τα 1/θέσια, 10 μαθητές για τα 2/θέσια και 14 μαθητές για τα 3/θέσια και άνω νηπιαγωγεία.
Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:
1)Σε πόσα νηπιαγωγεία της Χώρας λειτουργεί κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017 το προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα και με τη συμμετοχή πόσων μαθητών; Πόσα Ολοήμερα Νηπιαγωγεία και με πόσους μαθητές λειτουργούσαν το προηγούμενο σχολικό έτος;
2)Ποια είναι τελικά τα οφέλη της θέσπισης του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου για τα νήπια και τους γονείς τους;
Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται επίσης να προβεί στην κατάθεση όλων των σχετικών εγγράφων.
Ο ερωτών Βουλευτής
Θεόδωρος Π. Φορτσάκης
Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ
Loading...
  • europalso

    ideascentral