• Αποτελέσματα Πανελλήνιες 2016 : Βγαίνουν οι Βαθμοί

  ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔 Ιούνιος 14, 2016 13:02 μμ

  Σε ένα ΝΕΟ εξεταστικό τοπίο οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών 2016 θα συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά 2016 με τα δεδομένα να έχουν αλλάξει γιατί τα επιστημονικά πεδία έχουν διαφοροποιηθεί καθώς η προφορική βαθμολογία απουσιάζει και επιπλέον τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι τέσσερα.

  Πανελλήνιες 2016: Οι ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες 2016

  Απο Παρασκευή 17 εως μέχρι την Τετάρτη 22 Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα πανελληνίων 2016 στην ειδική ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr και στα σχολεία

  Οι υποψήφιοι θα μπορούν να αναζητήσουν τις βαθμολογίες και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας με τον οκταψήφιο αριθμό τους, κάνοντας κλικ στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου.

  Επίσης ειδική εφαρμογή για να υπολογίσουν όλοι οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2016 τα μόρια που συγκεντρώνουν ανάλογα με τις επιδόσεις που έχουν «πιάσει» σε κάθε μάθημα ανέπτυξε το υπουργείο Παιδείας.

  Η ειδική εφαρμογή υπολογισμού των μορίων 206 που έχει δημιουργήσει το υπουργείο.

  Όλοι οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2016 μπορούν να μπαίνουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση markcalc.minedu.gov.gr και να υπολογίσουν ηλεκτρονικά τον αριθμό των μορίων τους.
  Εισάγοντας τους βαθμούς που έχουν επιτύχει σε κάθε μάθημα μπορούν να βλέπουν τα συνολικά μόρια και να συγκρίνουν με τις βάσεις εισαγωγής του 2015 με σκοπό να συμπληρωσουν με περισσότερη ακρίβεια τα μηχανογραφικά 2016.

  Δείτε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις βάσεις 2016 λίγο πριν την ανακοίνωση των βαθμών.

  Οι πρώτες εκτιμήσεις ανά επιστημονικό πεδίο

  Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από τα βαθμολογικά κέντρα στα Μαθηματικά έχει γράψει περίπου το 60% των υποψηφίων κάτω από τη βάση , ενώ στη Νεοελληνική Γλώσσα περίπου το 70% των γραπτών κινείται μεταξύ 10 ως 15.

  1ο επιστημονικό πεδίο – Με την απώλεια των παιδαγωγικών λείπουν περίπου 2.000 θέσεις. Έτσι και οι υποψήφιοι των σχολών με μεσαία ζήτηση θα περιοριστούν σε λιγότερες θέσεις ανεβάζοντας έτσι τις βάσεις.
  Γενικότερα και καθώς τα περυσινά θέματα έριξαν τις βάσεις, εφέτος αναμένεται άνοδος τόσο στις Νομικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όσο όμως και σε σχολές με επίσης μεγάλη ζήτηση όπως στις σχολές ΜΜΕ και Ψυχολογίας.

  2ο επιστημονικό πεδίο – Σε αυτό το πεδίο όπου συγκεντρώνονται και οι περισσότερες σχολές, τα μαθηματικά είναι ένα πρόβλημα, καθώς οι πρώτες εκτιμήσεις λένε ότι οι υποψήφιοι δεν τα πήγαν καλά και έτσι θα υπάρξει μια κάποια συγκράτηση των βάσεων σε σχέση με πέρυσι. Οι Πολυτεχνικές σχολές αναμένεται να κερδίσουν το περσινό χαμένο έδαφος.

  3ο επιστημονικό πεδίο – Η Βιολογία έβαλε δύσκολα στους υποψηφίους όμως και πάλι για την είσοδο στις ιατρικές σχολές ο βαθμός που θα απαιτείται θα είναι κοντά στο 19,5. Σχολές βιολογίας, οδοντιατρική, κτηνιατρικές αλλά και παραϊατρικών επαγγελμάτων αναμένεται επίσης να ανέβουν. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο και για ιστορική άνοδο των ιατρικών σχολών.

  4ο επιστημονικό πεδίο – Το γεγονός ότι η είσοδος στα Παιδαγωγικά έχει γίνει δύσκολη, με αποτέλεσμα να τις επιλέγουν λίγοι, ίσως φέρει μείωση των βάσεων και εύκολη πρόσβαση σε αυτές με σχετικά χαμηλό βαθμό.

  5ο επιστημονικό πεδίο – Αναμένεται πτώση των βάσεων γενικότερα καθώς οι επιδόσεις των μαθητών ως τώρα φαίνεται ότι κινούνται σε χαμηλά επίπεδα.

  Mετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών θα γίνει η κατάθεση των μηχανογραφικών 2016, ενώ οι βάσεις 2016 εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα ανακοινωθούν μετά τις 22 Αυγούστου

 • ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ (ΑΡΘΡΟ)

  Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site ! • greekteachers.gr