Αποσύνδεση του Λυκείου από τις εξετάσεις;

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/12/2015 - 16:41 | Author: Newsroom

Δεν χρειάζονται όλες οι σχολές του πανεπιστημίου εξετάσεις.

Αναγκαία η αποσύνδεση του Λυκείου από τις εξετάσεις – Δεν χρειάζονται όλες οι σχολές του πανεπιστημίου εξετάσεις

Τις θέσεις του για τις αλλαγές στο Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Εθνικού Κοινωνικού Διαλόγου για τις αλλαγές στην εκπαίδευση σε ραδιοφωνική του συνέντευξη «Στο Κόκκινο».

Οι αλλαγές θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου ο οποίος ξεκινά σήμερα και θα διενεργηθεί σε τρία επίπεδα.

Ο κ. Λιάκος δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει το Λύκειο «νεκρό» σημειώνοντας ότι είναι ένας δρόμος για να περνάνε οι μαθητές προς το πανεπιστήμιο με αποτέλεσμα το φροντιστήριο να είναι το ουσιώδες. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην σπουδαιότητα της εν λόγω βαθμίδας ως προς τη διαμόρφωση των αυριανών πολιτών. «Αυτά τα χάνουμεκαι αυτά χάνονται και για την οικονομία, για την κοινωνία, τον πολιτισμό μέσα από αυτή τη διαδικασία» ανέφερε ο κ. Λιάκος.

Ως προς το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ο κ. Λιάκος εξέφρασε την άποψη ότι δε χρειάζονται όλες οι σχολές των πανεπιστημίων εξετάσεις αναφέροντας ότι σε μερικά τμήματα όσοι θέλουν να πάνε, πάνε γι΄ αυτό και οι βάσεις εισαγωγής τους είναι κάτω του 10.

Κατά τον κ. Λιάκο λίγες σχολές χρειάζονται εξετάσεις ενώ έκανε λόγο και για λίστα προτεραιότητας με κριτήρια στα οποία θα έχουν λόγο και τα πανεπιστήμια ως προς τη συγκρότησή τους. «Αυτά δεν θα είναι κριτήρια που θα οδηγούν τα παιδιά στα φροντιστήρια. Δεν θα έχουν να κάνουν με την προηγούμενη γνώση», ανέφερε ο Πρόεδρος του Εθνικού Κοινωνικού Διαλόγου προσθέτοντας ότι θα πρέπει να αποσυνδεθεί το Λύκειο και να γίνει ένα σχολείο που θα έχει τρεις βασικές σφαίρες:

  • Ανθρωπιστική, φιλοσοφική, ιστορική παιδεία
  • Περιβάλλον, σώμα
  • Τέχνη

Η συνέντευξη του κ. Λιάκου «Στο Κόκκινο»

neopolis.gr

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral