Αποδεκτό από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά πλειοψηφία χωρίς αλλαγές το κείμενο για τις “Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας με το λοιπό χριστιανικό κόσμο”

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/05/2016 - 18:13 | Author: Newsroom

Την ασάφεια του χθεσινού Δελτίου Τύπου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με τις αποφάσεις που ελήφθησαν γύρω από τα κείμενα της Μεγάλης Συνόδου έλυσε εν πολλοίς σημερινό άρθρο του έγκριτου δημοσιογράφου του εκκλησιαστικού ρεπορτάζ κ. Γιώργου Παπαθανασόπουλου.

Σε ό,τι αφορά το κείμενο της Μεγάλης Συνόδου
σχετικά με τις “Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τον λοιπό χριστιανικό κόσμο” που περιέχει πολλές οικουμενιστικές θέσεις επί των οποίων έχει ασκηθεί εκτενής κριτική και πολλές παρατηρήσεις από ιεράρχες, κληρικούς, μοναχούς, καθηγητές πανεπιστημίου και θεολόγους ο κ. Παπαθανασόπουλος μας πληροφορεί ότι “Αρνητικό είναι ότι κατά πλειονοψηφία και με δέκα επτά ψήφους αρνητικές παρέμειναν ως έχουν τα κείμενα «Η αποστολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας εν τω συγχρόνω κόσμω» και « Οι σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον υπόλοιπο χριστιανικό κόσμο», χωρίς να γίνουν δεκτές οι πολλές παρατηρήσεις, που είχαν κατατεθεί. Η επιχειρηματολογία περί παγίωσης καταστάσεων και ονομασιών στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών, στους θεολογικούς διαλόγους και στα κοινωνικά ζητήματα, καθώς και οι καθιερωμένες από την Ορθόδοξη Εκκλησία ευχές προς ετεροδόξους και η συμβίωση μαζί τους σε ορισμένες περιοχές της χώρας, ήσαν οι λόγοι που έκαμαν την πλειονοψηφία των Ιεραρχών να ψηφίσει υπέρ του να παραμείνουν τα κείμενα ως έχουν”.
Ούτως εχόντων των πραγμάτων η Εκκλησία της Ελλάδος θα προσέλθει στη Μεγάλη Σύνοδο συμφωνούσα πλήρως με το Φανάρι στα θέματα του Οικουμενισμού!
Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral