• Από Χριστούγεννα η ενισχυτική διδασκαλία στα Γυμνάσια

  ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/11/2015 - 17:34 | Author: Newsroom

  Ή τα Χριστούγεννα θα προφτάσουν την έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας ή η ενισχυτική διδασκαλία θα αρχίσει λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων.

  Τα ίδια, βέβαια, αφορούν και τα προγράμματα της Προσθετης Διδακτικής Στήριξης που απευθύνεται στους φτωχότερους μαθητές του Λυκείου.

  Το Πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας για τους μαθητές των Γυμνασίων θα προσφέρει 1.022 θέσεις εργασίας σε εκπαιδευτικούς όπως είναι οι φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί, χημικοί κ.α.

  Το Υπουργείο διαθέτει 7.820.000 ευρώ για το εν λόγω πρόγραμμα και η προθεσμία υποβολής προτάσεων ολοκληρώνεται στις 9 Νοεμβρίου.

  Όπως αναφέρεται το τεχνικό δελτίο σκοπός του προγράμματος της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης είναι η επανένταξη των μαθητών/τριών στη μαθησιακή διαδικασία, η μείωση της μαθητικής διαρροής, η βελτίωση της απόδοσης τους ώστε να ολοκληρώσουν τη δεύτερη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με επιπρόσθετο στόχο οι μαθητές/τριες να αυξήσουν τις πιθανότητες πρόσβασής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  Ωραία είναι όλα αυτά, ωστόσο, για μια ακόμη χρονιά, η καθυστερημένη έναρξη αφενός κάνει σκόνη τις διακηρύξεις, αφετέρου αποδυναμώνονται οι όποιες ευεργετικές επιδράσεις του προγράμματος.

  alfavita.gr

  Loading...
 • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
  loading...