Από την επόμενη σχολική χρονιά το τέταρτο προαιρετικό έτος στα ΕΠΑ.Λ.

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/05/2016 - 23:25 | Author: Newsroom

Την επόμενη σχολική χρονιά θα ισχύσει το τέταρτο προαιρετικό έτος στα ΕΠΑ.Λ κατά το οποίο οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να ειδικευτούν περισσότερο στο τομέα που έχουν επιλέξει, παρακολουθώντας μαθήματα μια ή δύο φορές τη ‘βδομάδα.

Με τον τρόπο αυτό φυσικά θα έχουν τη δυνατότητα να επιτελέσουν την πρακτική άσκηση σε κάποια επιχείρηση του κλάδου, στην οποία θα παρέχεται ασφάλεια και μισθός.
Στόχος είναι οι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις για το αντικείμενο που έχουν επιλέξει πάνω σε ένα πρόγραμμα οργανωμένο που θα βασίζεται σε περισσότερα μαθήματα
Το τέταρτο έτος ειδίκευση, είναι ένα προαιρετικό έτος, το οποίο μπορούν να παρακολουθήσουν οι μαθητές που αποφοιτήσαν από τα ΕΠΑΛ και έχουν πάρει το πρώτο τους πτυχίο.
Παίρνοντας το πτυχίο, γράφονται στο τέταρτο έτος ειδίκευσης στο οποίο μπορούν να παρακολουθήσουν μια ή δύο φορές τη βδομάδα μαθήματα στην ίδια ειδικότητα.
Συγχρόνως εργάζονται σε μια επιχείρηση και κάνουν πρακτική άσκηση όπου θα είναι ασφαλισμένοι από το ΙΚΑ και θα πληρώνονται το 70% του ανειδίκευτου εργάτη.
Τελειώνοντας μπορούν να δώσουν εξετάσεις πιστοποίησης και παίρνουν ένα δεύτερο πτυχίο μεγαλύτερης βαθμίδας από αυτό που είχαν πάρει αφού από το ΕΠΑΛ παίρνουν πτυχίο, επιπέδου 4 που είναι σαφώς αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το νέο τους πτυχίο θα είναι επιπέδου 5.

Προαιρετικό τέταρτο έτος ειδίκευσης την επόμενη χρονιά για μαθητές των ΕΠΑΛ

Έφη Ραδαίου eproini.gr

Για την δυνατότητα που θα δοθεί στους απόφοιτους των ΕΠΑΛ, το επόμενο διδακτικό έτος αλλά και για τις Πανελλήνιες εξετάσεις μίλησε στη «Πρωινή Ενημέρωση», ο Διευθυντής του 2ο ΕΠΑΛ, Πύργου κ. Αθανάσιος Βέρρας.

Αναλυτικά, την επόμενη χρονιά θα ισχύσει το τέταρτο προαιρετικό έτος κατά το οποίο οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να ειδικευτούν περισσότερο στο τομέα που έχουν επιλέξει, παρακολουθώντας μαθήματα μια ή δύο φορές τη ‘βδομάδα. Με τον τρόπο αυτό φυσικά θα έχουν τη δυνατότητα να επιτελέσουν την πρακτική άσκηση σε κάποια επιχείρηση του κλάδου, στην οποία θα παρέχεται ασφάλεια και μισθός. Στόχος είναι οι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις για το αντικείμενο που έχουν επιλέξει πάνω σε ένα πρόγραμμα οργανωμένο που θα βασίζεται σε περισσότερα μαθήματα. Οι μαθητές –του παλιού και νέου συστήματος- προς το παρόν φαίνεται να είναι έτοιμοι για τις εξετάσεις που θα δώσουν την ερχόμενοι Τρίτη και καλά προετοιμασμένοι για να καταφέρουν να εισαχθούν σε πολύ καλές σχολές.

«Είναι μια καλή ευκαιρία για τους μαθητές μας»

«Από του χρόνου θα ισχύσει, το τέταρτο έτος ειδίκευσης», αναφέρει ο κ. Αθανάσιος Βέρρας, επισημαίνοντάς: «Είναι ένα προαιρετικό έτος, το οποίο μπορούν να παρακολουθήσουν οι μαθητές που αποφοιτήσει από ΕΠΑΛ και έχουν πάρει το πρώτο τους πτυχίο. Παίρνοντας το πτυχίο, γράφονται στο τέταρτο έτος ειδίκευσης στο οποίο μπορούν να παρακολουθήσουν μια ή δύο φορές τη βδομάδα μαθήματα στην ίδια ειδικότητα. Συγχρόνως εργάζονται σε μια επιχείρηση και κάνουν πρακτική άσκηση όπου θα είναι ασφαλισμένοι από το ΙΚΑ και θα πληρώνονται το 70% του ανειδίκευτου εργάτη. Τελειώνοντας μπορούν να δώσουν εξετάσεις πιστοποίησης και παίρνουν ένα δεύτερο πτυχίο μεγαλύτερης βαθμίδας από αυτό που είχαν πάρει αφού από το ΕΠΑΛ παίρνουν πτυχίο, επιπέδου 4 που είναι σαφώς αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το νέο τους πτυχίο θα είναι επιπέδου 5. Τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα με την ευκαιρία που τους δίνεται και πιστεύω πως είναι μια καλή ευκαιρία γι’ αυτούς», ενώ τέλος μίλησε για τις εξετάσεις: «Οι μαθητές είναι προετοιμασμένοι, φέτος θα συμμετέχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις 110 μαθητές. Είναι όλοι έτοιμοι και κυρίως αυτοί που διεκδικούν καλές σχολές. Εμείς με τη σειρά μας τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και είμαστε πάντα δίπλα τους λέγοντας τους να δώσουν το καλύτερό τους εαυτό».

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral