Από τί θα αποτελούνται τα Δωρεάν γεύματα σε σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/07/2015 - 11:55 | Author: Newsroom

Η επιλογή των σχολείων θα γίνει σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, κάνοντας χρήση μιας σειράς κριτηρίων που προκύπτουν από τον χάρτη της φτώχειας που συνεχώς επικαιροποιείται.

Τα σχολεία που θα επιλεγούν δεν θα έχουν σχολικό κυλικείο και τα μικρογεύματα θα διατίθενται σε όλα τα παιδιά χωρίς διάκριση.

Το σχολικό γεύμα σύμφωνα με το dikaiologitika θα αποτελείται από τρία είδη:

α) Σάντουιτς/πίτα/άλλο αρτοσκεύασμα.

β) Γάλα/γιαούρτι με μέλι

γ) Φρούτο/φρουτοχυμός.

Και τα τρία είδη θα διατίθενται καθημερινά, σε εναλλασσόμενο διαιτολόγιο που θα υποβάλλει ο ανάδοχος του έργου και θα εγκρίνουν τα υπουργεία. Οι πρώτες ύλες, τα τελικά προϊόντα και η διανομή τους στα σχολεία θα πληρούν όλους τους κανόνες υγιεινής, ασφαλείας και ποιότητας σύμφωνα με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί.

Προκειμένου να επιλεγούν οι ανάδοχοι για την υλοποίηση του έργου, θα διενεργηθούν δημόσιοι ανοικτοί διαγωνισμοί ανά ευρύτερη περιοχή διάθεσης των προϊόντων, με σκοπό την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διακίνηση των ειδών, που πρέπει να φτάνουν στα παιδιά σε λιγότερο από 24 ώρες από την παρασκευή τους.

Το υπουργείο Εργασίας καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους προμηθευτές που θεωρούν ότι πληρούν τις συνήθεις προϋποθέσεις για την υλοποίηση ενός τέτοιου ευαίσθητου έργου, να συμμετάσχουν στον διάλογο που θα προηγηθεί των διακηρύξεων, ώστε το εγχείρημα να στεφθεί από επιτυχία σε πλήρη συνεργασία με την υγιή και αλληλέγγυα προς την πληττόμενη κοινωνία αγορά.

Για περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στη διεύθυνση gram.an.yp.koin.al@yeka.gr.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral