Από ποιούς φορείς καλούνται αποσπασμένοι να γυρίσουν στα σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/10/2015 - 18:42 | Author: Newsroom

Οι αποδέκτες των εγκυκλίων διάθεσης εκπαιδευτικών του 2014 και 2015

Οξύτατα τα προβλήματα κάλυψης των διδακτικών κενών

Το μέτρο της διάθεσης αποσπασμένων εκπαιδευτικών από φορείς σε σχολεία αξιοποιείται και φέτος από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα οξύτατα προβλήματα κάλυψης των διδακτικών κενών σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας κα Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καλεί τους Περιφερειακούς Διευθυντές και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να διαθέσουν, ύστερα από αίτησή τους, εκπαιδευτικούς που υπηρετούν με απόσπαση στις Περιφερειακές Διευθύνσεις τους ή τις Διευθύνσεις τους αντίστοιχα, σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής της έδρας του γραφείου που υπηρετούν, προκειμένου να προσφέρουν διδακτικό έργο, λαμβάνοντας υπόψη τις υπηρεσιακές ανάγκες καθώς και τα κοινωνικά κριτήρια των εκπαιδευτικών. Η διάθεση θα γίνει με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης.

Επίσης καλούνται επίσης οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στις λοιπές υπηρεσίες και φορείς του ΥΠ.Π.Ε.Θ., που αναφέρονται στον Πίνακα Αποδεκτών, οι οποίοι επιθυμούν να διατεθούν έως τη λήξη του διδακτικού έτους σε σχολικές μονάδες του Νομού όπου εδρεύει ο φορέας απόσπασης στον οποίο υπηρετούν, όπως υποβάλουν αίτηση στο φορέα απόσπασής τους από 14-10-2015 έως και 19-10-2015. Οι αιτήσεις αυτές θα διαβιβαστούν, από τις υπηρεσίες ή φορείς του ΥΠ.Π.Ε.Θ. υποβολής, στη Διεύθυνση Διοίκησης Προσωπικού Π/θμιας ή Δ/θμιας Εκπαίδευσης, Τμήματα Γ’ με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συνοδευόμενη με την άποψη του υπηρεσίας ή του φορέα απόσπασης. Για τους εκπαιδευτικούς αυτούς, με δεδομένο ότι η διάθεσή τους θα είναι ολική, θα ισχύσουν τα αναφερόμενα στην παρ. 1α.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται το εν λόγω μέτρο καθώς κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και από τον πρώην υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο. Τον προηγούμενο Οκτώβριο και συγκεκριμένα στις 31-10-2014 είχε εκδοθεί δελτίο τύπου που ανέφερε:

Με σχετική εγκύκλιο , το Υπουργείο Παιδείας καλεί τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε υπηρεσίες και φορείς του ΥΠΑΙΘ, που επιθυμούν να διατεθούν ως τη λήξη του διδακτικού έτους σε σχολικές μονάδες του Νομού όπου υπηρετούν, με σκοπό την κάλυψη λειτουργικών αναγκών, να το δηλώσουν εγγράφως και να αποστείλουν αίτηση στη Διεύθυνση Διοίκησης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από 3-11-2014 έως και 10-11-2014.

Η εγκύκλιος του 2014 απευθύνονταν στους ακόλουθους φορείς:

1. Γενικές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις και Ανεξάρτητα Τμήματα ΚΥ ΥΠΑΙΘ

2. ΠΔΕ όλης της χώρας

3. ΔΔΕ όλης της χώρας

4. Πανεπιστήμια – ΤΕΙ της χώρας

5. ΑΣΠΑΙΤΕ

6. Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης

7. Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας

8. ΙΚΥ

9. ΔΟΑΤΑΠ

10. Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

11. Ι.Τ.Υ.Ε.

12. Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας

13. ΙΝΕΔΙΒΙΜ

14. Ι.Ε.Π.

15. Ακαδημία Αθηνών

16. Μητροπόλεις

17. Αρχιεπισκοπές

18. Ιερά Σύνοδος

19. Διορθόδοξο Κέντρο Εκκλησίας της Ελλάδος

Η εγκύκλιος του 2015 απευθύνεται στους πιο κάτω φορείς:

1. Γενική Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

2. Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπ/σης

3. Διευθύνσεις Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης

4. Βιβλιοθήκες

5. Γ.Α.Κ.

6. Α.Ε.Ι.

7. Τ.Ε.Ι.

8. Ι.Ε.Π.

9. Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας

10. Ιερά Σύνοδος

11. Ιερά Αρχιεπισκοπή

12. Ιερές Μητροπόλεις

13. Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες

NEWS.GR

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral