Από νοικοκυρές… φοιτήτριες!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔31/08/2014 - 02:38 | Author: Newsroom

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ» λέει η λαϊκή ρήση και δύο μητέρες από την Αμαλιάδα ακολούθησαν το όνειρό τους, πίστεψαν στις… δυνατότητές τους και απέδειξαν ότι όταν υπάρχει θέληση, όλα μπορούν να γίνουν!

Από μητέρες και νοικοκυρές το νέο Ακαδημαϊκό έτος θα βρει την Ασπασία Αλεξοπούλου και την Χαρίκλεια Τσαπαλίρα φοιτήτριες και μάλιστα στις σχολές της επιλογής τους.

Στα βήματά τους και ο συμμαθητής τους Αλέξης Κυριαζής, ο οποίος ήρθε να συμπληρώσει την τριάδα της επιτυχίας για το Εσπερινό Γυμνάσιο- Λύκειο Αμαλιάδας, που φέτος σημειώνει 100% επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις, αφού και οι τρεις μαθητές που έδιναν εισάγονται σε πολύ καλές σχολές.

Επισφραγίστηκε η επιτυχία

Η ανακοίνωση των βάσεων ήρθε να επισφραγίσει την επιτυχία των μαθητών του Εσπερινού σχολείου, κάνοντας περήφανους τους καθηγητές τους, αλλά κυρίως τους ίδιους τους μαθητές που παρά τις δυσκολίες δεν το έβαλαν κάτω, αντιθέτως πείσμωσαν και πέτυχαν το στόχο τους.

«Δικαίωμα στο όνειρο» θα πουν κάποιοι, με τη διαφορά ότι το όνειρο δεν πραγματοποιείται εάν δεν το κυνηγήσεις και στην προκειμένη περίπτωση και οι τρεις το κυνήγησαν και απέδειξαν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Δικαίωση

Η Χαρούλα Μπαρτζίλα- Τσαπαλίρα είναι μητέρα ενός γιου παντρεμένου και μιας κόρης που σπουδάζει και πέτυχε να εισαχθεί στη Σχολή Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Η ίδια δεν κρύβει την ικανοποίησή της, καθώς αισθάνεται δικαιωμένη που κατάφερε να φέρει σε πέρας ένα όνειρο ζωής. Μπορεί να ήταν δύσκολη η προσπάθεια, δεν το έβαλε όμως ποτέ κάτω, πείσμωσε και πέτυχε από το νέο Ακαδημαϊκό έτος να κάθεται στα έδρανα του Πανεπιστημίου.

Η Ασπασία Αλεξοπούλου έχει κάθε λόγο να είναι περήφανη, αφού πέτυχε κάτι που για τους περισσότερους είναι ακατόρθωτο. Αν και μητέρα τεσσάρων παιδιών, πέτυχε να εισαχθεί στη Σχολή «Τεχνολόγων Γεωπόνων» στην Αμαλιάδα. Η βαθμολογία της, της επέτρεπε την εισαγωγή σε Πανεπιστημιακή σχολή, ωστόσο έπρεπε να παραμείνει στην Αμαλιάδα για το μεγάλωμα των παιδιών της. Ο ένας γιος της είναι 17 ετών και την επόμενη χρονιά θα δώσει ο ίδιος Πανελλαδικές εξετάσεις, η μία κόρη της 10 ετών και τα διδυμάκια της 7 ετών, ενώ ο σύζυγός της απουσιάζει συχνά λόγω εργασίας. Η ίδια αισθάνεται δικαιωμένη σήμερα και αισθάνεται πολύ περήφανη για την επιτυχία της.

Ο Βενιαμίν της «παρέας», ο Αλέξης Κυριαζής, είναι 17 ετών και συνδύασε εργασία και σχολείο, ωστόσο αυτό δεν το εμπόδισε να δώσει Πανελλαδικές εξετάσεις και πλέον εισάγεται στη Σχολή «Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών» στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Η προσπάθεια δεν ήταν εύκολη για τον Αλέξη, δεν είχε πολύ χρόνο για διάβασμα λόγω εργασίας, σήμερα ωστόσο δηλώνει ότι άξιζε τον κόπο και αισθάνεται δικαίωση.

Περήφανοι βέβαια και οι καθηγητές του Εσπερινού σχολείου, που αισθάνονται και οι ίδιοι δικαιωμένοι από την επιτυχία των μαθητών τους και παίρνουν δύναμη για να συνεχίσουν το δύσκολο έργο τους.

Μαρία Καραμπάτση

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral