Από αύριο αιτήσεις αναπληρωτών 2017-18; Αργότερα οι δηλώσεις περιοχών για τους αναπληρωτές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/04/2017 - 12:35 | Author: Newsroom

Μπορεί να είμαστε σε μέρες γιορτών όμως φαίνεται ότι στο Υπουργείο θέλουν άμεσα να ξεκινήσουν οι αιτήσεις των αναπληρωτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο δικές μας όσο και του ΠΑΣΑΔ οι αιτήσεις αναπληρωτών θα ξεκινήσουν εκτός απροόπτου αύριο Μ.Πέμπτη.

Οι αιτήσεις θα αφορούν τη γενική εκπαίδευση αλλά μάλλον και την ειδική εκπαίδευση αφού ήδη έχει εκδοθεί το ΦΕΚ με τα κριτήρια.
Πολλοί είναι αυτοί που θα αγχωθούν ωστόσο η φετινή καινοτομία θα είναι ότι μέσα στο Πάσχα δεν θα δηλωθούν οι περιοχές παρά μόνο η επιθυμία για εργασία ως αναπληρωτές.
Η δήλωση των περιοχών θα γίνει αργότερα ίσως μέσα στον Μάιο ή Ιούνιο. Άλλωστε αυτό που είναι επείγον είναι να δημιουργηθούν οι πίνακες.
Άλλωστε αυτό που είναι επείγον είναι να δημιουργηθούν οι πίνακες.
Αιτήσεις αναπληρωτών – Τι γίνεται με την προϋπηρεσία των δυο τελευταίων μηνών;
Με δεδομένο ότι οι αιτήσεις θα ολοκληρωθούν μέσα στον Απρίλιο, είναι ορατός ο κίνδυνος να μην προσμετρηθούν οι δυο τελευταίοι μήνες.
Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν πάρει ακόμα στο Υπουργείο Παιδείας αν και το αρχικό σενάριο προέβλεπε προσμέτρηση προϋπηρεσίας μέχρι 30/4/2017. Δεν αποκλείεται το χρονικό αυτό όριο να μεταβληθεί ελαφρά.
Το καλύτερο φυσικά θα ήταν να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία μέχρι και τις 21/6 ή 30/6 που λήγουν οι συμβάσεις. Βέβαια αν τελικά δεν γίνει αυτό, οι αναπληρωτές δεν θα χάσουν αυτούς τους μήνες αλλά θα τους προσμετρήσουν το επόμενο σχολικό έτος.

Loading...
  • europalso

    ideascentral