Από 2 έως 19 Μαΐου οι εγγραφές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/03/2017 - 17:27 | Author: Newsroom

alt

Τι ισχύει για τις περιπτώσεις επαναφοίτησης μαθητών στα νηπιαγωγεία, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας

Τις ακριβείς ημερομηνίες, κατά τις οποίες θα γίνουν οι εγγραφές μαθητών για πρώτη φορά στο νηπιαγωγείο και στην πρώτη τάξη του δημοτικού σχολείου, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, για την σχολική χρονιά 2017-2018, οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από τις 2 έως τις 19 Μαΐου. Να σημειωθεί ότι βάσει νόμου, που είναι σε ισχύ εδώ και λίγους μήνες, οι εγγραφές γίνονται αποκλειστικά το πρώτο 20ήμερο του προηγούμενου διδακτικού έτους.

Στη σχετική εγκύκλιο, γίνεται αναφορά και στις περιπτώσεις επαναφοίτησης μαθητών στα νηπιαγωγεία.

Όπως επισημαίνεται, για την επανάληψη φοίτησης ισχύουν τα εξής: «Νήπια, τα οποία για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους καθώς και για λόγους υγείας που πιστοποιούνται με βεβαίωση ιατροπαιδαγωγικής υπηρεσίας ή κρατικού θεραπευτηρίου δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την Α' τάξη του δημοτικού, παραμένουν για μια ακόμη χρονιά στο νηπιαγωγείο, ύστερα από δήλωση του γονέα.

Επανάληψη φοίτησης στο νηπιαγωγείο για ένα έτος γίνεται ακόμη όταν διαπιστώνεται από ιατροπαιδαγωγική υπηρεσία ή το σχολικό σύμβουλο προσχολικής αγωγής ότι το νήπιο παρουσιάζει σοβαρές δυσκολίες για να παρακολουθήσει τα μαθήματα της Α' τάξης του δημοτικού και εφόσον οι γονείς του το επιθυμούν».

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral