Ένας στους πέντε καθηγητές έχει πέσει θύμα «κακοποίησης» μέσω των social media από γονείς και μαθητές σύμφωνα με έρευνα του NASUWT (National Association of Schoolmasters/Union of Women Teachers).

Στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 7.500 εκπαιδευτικοί. Η πλειοψηφία εκείνων που δήλωσαν ότι δέχτηκαν προσβλητική συμπεριφορά online δεν το ανέφεραν στους εργοδότες τους ή την αστυνομία, επειδή δεν πίστευαν ότι θα η καταγγελία του θα ληφθεί σοβαρά υπόψη. Από την άλλη πλευρά το 40% εκείνων που ανέφεραν την online εξύβρισή τους ανέφερε ότι δεν ελήφθη κανένα μέτρο εναντίον των μαθητών και το 55 % ότι δεν ελήφθη κανένα μέτρο εναντίον των γονέων.

Το Facebook είναι το πιο συχνά αναφερόμενο μέσο online «κακοποίησης». Ακολουθείται από την ιστοσελίδα «Rate My Teacher» και το Twitter. Ένα μικρό ποσοστό ανέφερε ότι η κακοποίηση έγινε μέσω YouTube, Snapchat και Instagram.

Από τους ερωτηθέντες, το 26% δήλωσε πως φωτογραφίες ή βίντεο του εαυτού τους είχαν αναρτηθεί online χωρίς τη συγκατάθεσή τους. «Περιηγούμαστε συνεχώς στο YouTube, το Facebook και το Twitter για να αλιεύουμε post και βίντεο του εαυτού μας», δήλωσε ένας δάσκαλος.