Απεργούν και οι καθηγητές σχολείων την Πέμπτη 3/12

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/12/2015 - 11:29 | Author: Newsroom

Απεργία 3/12 Απεργούν και οι καθηγητές των σχολείων

Με αιχμή το ασφαλιστικό, τη μόνιμη και σταθερή εργασία, το αίτημα για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ καθώς και για «μισθολόγιο αξιοπρέπειας», συμμετέχει η ΟΛΜΕ στην 24ωρη γενική απεργία της ΑΔΕΔΥ της οποίας είναι μέλος και της ΓΣΕΕ.

Στην Αθήνα η ΟΛΜΕ καλεί στην κεντρική Απεργιακή Συγκέντρωση, Πλατεία Κλαυθμώνος 11:00πμ και στην περιφέρεια στα κατά τόπους συλλαλητήρια.

Την Παρασκευή 27/11/2015 πραγματοποιήθηκε Παράσταση Διαμαρτυρίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ της Αττικής. Επίσης παρευρέθηκαν εκπρόσωποι μαθητών καταργημένων ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑΛ, 2 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Όπως αναφέρει η ΟΛΜΕ: «Στην συνάντηση που ακολούθησε, το υπουργείο εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης κ. Μουστάκα και τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού κ. Κατσαρό, καθώς ο Υπουργός επικαλέστηκε φόρτο εργασίας.

Στη συνάντηση επισημάνθηκαν οπως διαβαζουμε στο dikaiologitika.gr τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις υποχρεωτικές διαθέσεις εκπαιδευτικών στα Δημόσια ΙΕΚ (ΔΙΕΚ), από την ανάκληση της έγκρισης ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ, από τις εικονικές υπεραριθμίες εκπαιδευτικών στα σχολεία και από τη μη λειτουργία των ΠΥΣΔΕ που είχε ως αποτέλεσμα την προχειρότητα και τις αδιαφανείς διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Ζητήσαμε την άμεση ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης». Nέα κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral