Απαράδεκτη κατάσταση με τις απλήρωτες καθαρίστριες στα σχολεία της χώρας.

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/04/2014 - 19:15 | Author: Newsroom

Προς: τον Υπουργό Οικονομικών

τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Απαράδεκτη κατάσταση με τις απλήρωτες καθαρίστριες στα σχολεία της χώρας.

Κύριοι Υπουργοί,
Σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ. 2543/10-10-2013 ορίστηκε για τα σχολικά έτη 2013-2014 και 2014-2015 το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), το οποίο θα εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως συμβαλλόμενο μέρος υπεύθυνο για τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου με τις καθαρίστριες ή τα συνεργεία καθαρισμού στις σχολικές μονάδες

Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες δεν καλύπτονται από το προσωπικό καθαριότητας που υπηρετεί σε οργανικές θέσεις και για τη χρηματοδότησή των κατά τόπους σχολικών επιτροπών για την καταβολή των αντίστοιχων αμοιβών. Βάσει της υπ. αριθμ. 4457/ΔΑ ΚΥΑ η χρηματοδότηση των εν λόγω συμβάσεων θα προέρχεται από κρατικές πιστώσεις.

Ωστόσο, δεν έχει πιστωθεί ακόμα κανένα ποσό με αποτέλεσμα την πλήρη οικονομική εξαθλίωση και εκμετάλλευση των εργαζομένων, οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν χωρίς να γίνεται η καταβολή των δεδουλευμένων τους. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολειών είναι θύματα της φθίνουσας πορείας της χώρας αλλά και της γραφειοκρατίας. Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα Υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσαν τον τρόπο με τον οποίο το ΙΝΕΔΙΒΙΜ θα προχωρήσει στη σύναψη συμβάσεων επιχορήγησης των σχολικών επιτροπών. Παρόλα αυτά δεν έχουν ακολουθηθεί οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να γίνουν οι απαραίτητες πληρωμές.
Δεδομένης της ήδη βεβαρημένης οικονομικής κατάστασης οι υπάλληλοι καθαριότητας των σχολικών κτιρίων δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές οικονομικές τους υποχρεώσεις και βιώνουν την κυβερνητική ασυνεννοησία και τον εμπαιγμό.
Κατόπιν τούτων ερωτάσθε, κύριοι Υπουργοί:
  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να γίνει άμεσα η πληρωμή των δεδουλευμένων;
  2. Σκοπεύετε να πιστώσετε άμεσα τα χρήματα στις Σχολικές Επιτροπές για τη μισθοδοσία που αφορά στις καθαρίστριες των Σχολικών Μονάδων;
Η ερωτώσα Βουλευτής
ταυρούλα Ξουλίδου
Loading...
  • europalso

    ideascentral