Απαντητική Επιστολή στη Δ/νση Π.Ε. Κυκλάδων για το κλείσιμο του Νηπιαγωγείου Μαρμάρων Πάρου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/11/2016 - 19:58 | Author: Newsroom

Απαντητική Επιστολή στη Δ/νση Π.Ε. Κυκλάδων σχετικά με το κλείσιμο του Νηπιαγωγείου Μαρμάρων Πάρου

Η Διεύθυνση Π.Ε. Κυκλάδων το προηγούμενο διάστημα με το υπ’ αριθ. 5544/3-10-2016 έγγραφό της προέβη στην αναστολή της λειτουργίας του Νηπιαγωγείου Μαρμάρων Πάρου. Το έγγραφο, εκτός των άλλων, αναφέρει τη διενέργεια ενός ευρύ κοινωνικού διαλόγου μεταξύ της Δ/νσης Π.Ε. Κυκλάδων και του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου, της Ένωσης Γονέων, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πάρου-Αντιπάρου, τους Διευθυντές/-ντριες των σχολικών μονάδων και τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων.
Ο διάλογος αυτός ουδέποτε έγινε και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πάρου- Αντιπάρου «Παναγιώτης Καλλιέρος» ουδέποτε ρωτήθηκε ή συμφώνησε με το κλείσιμο του Νηπιαγωγείου των Μαρμάρων Πάρου.
Βρίσκουμε ιδιαίτερα προκλητικό από τη Διεύθυνση να χρησιμοποιεί το όνομα του Συλλόγου μας, χωρίς αυτός πρώτα να ερωτηθεί, πόσο μάλλον για το ευαίσθητο ζήτημα του κλεισίματος ενός νηπιαγωγείου.
Προς απάντηση της Διεύθυνσης, η Δημοτική κοινότητα Αρχιλόχου στο έγγραφο της ΥΣ68/14893 κάνει μια αναλυτική τοποθέτηση κατά του κλεισίματος του νηπιαγωγείου και υπέρ της δυνατότητας νέων εγγραφών για το επόμενο σχολικό έτος, την οποία σεβόμαστε και στηρίζουμε.
Στο επιχείρημα της Διεύθυνσης ότι ο αριθμός των παιδιών που φοιτούσαν στο νηπιαγωγείο την προηγούμενη σχολική χρονιά ήταν πολύ μικρός και δεν προωθούσε την κοινωνικοποίηση τους, σημειώνουμε ότι ο αριθμός των παιδιών δεν θα ήταν τόσο μικρός, αν το προηγούμενο διάστημα δεν αποδυναμωνόταν συστηματικά το δυναμικό με μετεγγραφές και αν δινόταν η δυνατότητα εγγραφών στη σχολική μονάδα και το Σεπτέμβριο του 2016.
Σχετικά με την επίκληση της παιδαγωγικότητας, ας αναρωτηθούμε πόσο παιδαγωγικό είναι εν έτη 2016 τα παιδιά πιο απομακρυσμένων περιοχών, όπως αυτά του Μώλου, των Γλυφάδων και των Τσουκαλιών να διανύουν απόσταση 3 και παραπάνω χιλιομέτρων καθημερινά για το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση;
Τέλος, και όσον αφορά στο νομικό κομμάτι και στην κείμενη νομοθεσία για τη λειτουργία των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων που ορίζει ως ελάχιστο αριθμό εγγραφών τις 14 για τη λειτουργία Νηπιαγωγείου, την οποία και επικαλέστηκε η Διεύθυνση, να θυμίσουμε ότι σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, και κατ’ επέκταση και ο Σύλλογος μας, έχει καταδικάσει νόμους, αποφάσεις και πολιτικές που αντιμετωπίζουν την εκπαίδευση αποκλειστικά με νούμερα, προς τέρψη των θεσμών και των δανειστών, καθώς επίσης και εκείνους και εκείνες που γίνονται εντολοδόχοι τους. Επιπλέον ένας τέτοιος νόμος όταν, κατά περίπτωση και συνθήκη, έρχεται σε αντίθεση με άλλους ανώτερους συνταγματικούς νόμους, όπως το δικαίωμα στην πρόσβαση και την παροχή ισότιμης εκπαίδευσης, μπορεί και να καταρριφθεί.
Απαιτούμε από τη Διεύθυνση Π.Ε. Κυκλάδων να δώσει εκ νέου τη δυνατότητα εγγραφών τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο του 2017 στο Νηπιαγωγείο Μαρμάρων και έπειτα, η λειτουργία να κριθεί όχι με βάση το αριθμητικό πλαφόν των 14 παιδιών, αλλά το κοινωνικό πλαφόν μιας ποιοτικής εκπαίδευσης!
Loading...
  • europalso

    ideascentral