Απάντηση του Κώστα Γαβρόγλου στον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/02/2016 - 20:31 | Author: Newsroom

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Κώστας Γαβρόγλου απάντησε στην επιστόλη-υπόμνημα του πρώην Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με την οποία ο δεύτερος γνωστοποίησε ότι δεν δέχεται την πρόσκληση συμμετοχής στον Εθνικό και Κοινωνικό Διάλογο για την Παιδεία.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Γαβρόγλου ενώ επισυνάπτεται και η επιστολή του κ. Αρβανιτόπουλου.

Επιστολή – απάντηση του κ. Γραβρόγλου:

Αγαπητέ κ.Αρβανιτόπουλε,

Έλαβα την επιστολή σας με την οποία μου ανακοινώνετε ότι δεν θα δεχτείτε την πρόσκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής να συμμετέχετε σε μία συζήτηση για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Εκπαίδευση σήμερα.

Κρίμα.

Ο Διάλογος μόνον προσχηματικός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μιας και το Υπουργείο θέλει πρώτα να καταγράψει σκέψεις και προτάσεις πριν καταλήξει στις όποιες ρυθμίσεις.

Η παρουσία σας θα ήταν πολύτιμη, καθώς οι εμπειρίες σας ως Υπουργός Παιδείας θα μπορούσαν να συμβάλουν δημιουργικά στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού πλαισίου στις παρούσες συνθήκες της παρατεταμένης κρίσης

Πολλοί βουλευτές, μαζί και εγώ, πιστεύουμε ότι οι συζητήσεις για την βαθύτερη κατανόηση των προβλημάτων της εκπαίδευσης και η κριτική αποτίμηση όσων έχουν υλοποιηθεί, ενισχύουν τους δημοκρατικούς θεσμούς της κοινωνίας μας. Αρνούμενοι τον διάλογο, αρνούμαστε, ταυτοχρόνως, και την αναζήτηση νέων λύσεων.

Ελπίζω πως η άρνησή σας να συμμετάσχετε στην συζήτηση στην Βουλή είναι συγκυριακή και πως θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα τόσο σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης σε άλλη ευκαιρία.

Με εκτίμηση,

Καθηγητής Κώστας Γαβρόγλου

Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

Η επιστολή υπόμνημα του κ. Αρβανιτόπουλου.

Loading...
  • europalso

    ideascentral