Απάντηση Λοβέρδου σε ερώτηση Δαμαβολίτη – Ξουλίδου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/11/2014 - 21:29 | Author: Newsroom

Αρνητικός ο Υπουργός Παιδείας στο αίτημα των φοιτητών δεύτερης σχολής, για… παροχή Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου (φοιτητικό πάσο), που προώθησαν οι βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Δαμαβολίτης και Σταυρούλα Ξουλίδου.

Παρά την εξαιρετικά δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες αυτής της χώρας, συνέπεια της μνημονιακής πολιτικής, ο κ. Λοβέρδος παραμένει ανένδοτος στην παροχή του εν λόγω βοηθήματος.

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος του αιτήματος των φοιτητών, που τέθηκε στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 3417 ερώτηση των κ.κ. Δαμαβολίτη και Ξουλίδου, και αφορά στην δωρεάν χορήγηση συγγραμμάτων στην συγκεκριμένη κατηγορία φοιτητών, ο κ. Λοβέρδος γνωστοποιεί σειρά μέτρων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, από τα οποία επωφελούνται κατά προτεραιότητα οι εν λόγω φοιτητές.

Ενδεικτικά αναφέρεται το πρόγραμμα πληροφορικού συστήματος «ΕΥΔΟΞΟΣ», το οποίο είναι ενεργό από το 2012 και ενισχύει τον μακρόχρονο δανεισμό συγγραμμάτων από τις βιβλιοθήκες των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας αλλά και διαδικτυακά. Επιπλέον, παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε περίπου 11.000 ξενόγλωσσα ηλεκτρονικά βιβλία.

Επίσης, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, το έργο ψηφιοποίησης συγγραμμάτων προσβάσιμων σε όλους τους φοιτητές, που έχει ξεκινήσει μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».

Loading...
  • europalso

    ideascentral