Απάντηση Λοβέρδου σε αναφορά Δαμαβολίτη για την αντιμετώπιση επισιτιστικής ανασφάλειας και παιδικής παχυσαρκίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/10/2014 - 11:24 | Author: Newsroom

Εκτός θέματος η απάντηση του Υπουργού Παιδείας, στην αναφορά του Βουλευτή Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστα Δαμαβολίτη, για την πρόθεση του…

Υπουργείου να στηρίξει και να επεκτείνει στην τρέχουσα σχολική χρονιά, το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής του Ινστιτούτου ‘Prolepsis’.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής ρωτά αν θα συνεχιστεί η υποστήριξη του ΥΠΑΙΘ στην καθ’ όλα επιτυχημένη – όπως αποδεικνύουν και οι συνεχώς αυξανόμενες αιτήσεις συμμετοχής σχολείων στο εν λόγω πρόγραμμα – παρέμβαση του Ινστιτούτου στα σχολεία της χώρας, για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής ανασφάλειας και παχυσαρκίας. Δεν ζητά πληροφορίες για αντίστοιχα προγράμματα και πρωτοβουλίες παρελθοντικών χρόνων, όπως αναφέρονται χαρακτηριστικά στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 168331/17-10-2014 απάντηση του κ. Λοβέρδου.

Αναπάντητο παραμένει λοιπόν το ερώτημα του κ. Δαμαβολίτη, ο οποίος κατακρίνει την κυβέρνηση για σαφή έλλειψη προγραμματισμού σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, που είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, όπως μαρτυρούν και τα στοιχεία της τελευταίας έρευνας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με τίτλο “WHO European Childhood Obesity Surveillance Initiative (COSI)”, που κατατάσσει τα ελληνόπουλα στα πιο παχύσαρκα της Ευρώπης. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η παιδική παχυσαρκία σχετίζεται άμεσα με την οικογενειακή οικονομική κατάσταση. Συνεπώς, η λήψη θερμιδογόνου φθηνής τροφής είναι φυσικό επακόλουθο της εξαετούς οικονομικής κρίσης που βιώνει η Ελλάδα.

Δεδομένων των ανησυχητικών διαστάσεων που έχει λάβει το οξύμωρο σχήμα παιδικής παχυσαρκίας-φτώχειας στην Ελλάδα, κρίνει επιτακτική, ο κ. Δαμαβολίτης, την παρέμβαση της πολιτείας στα σχολεία, για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral