Απάντηση Υπ Παιδείας στο Ποτάμι για τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/12/2015 - 18:29 | Author: Newsroom

Απάντηση από το το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στην ανακοίνωση του Ποταμιού για τη δήθεν πριμοδότηση των αποσπασμένων εκπαιδευτικών στις υπηρεσίες του Υπουργείου ή άλλων εποπτευόμενων φορέων

H ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ 2014 ΕΔΩ (19/11/2014)

Μαρούσι, 4 Δεκεμβρίου 2015

ΘΕΜΑ: Απάντηση στην ανακοίνωση του «Ποταμιού» για τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς

Με αφορμή την ανακοίνωση του «Ποταμιού» για τη δήθεν πριμοδότηση των αποσπασμένων εκπαιδευτικών στις υπηρεσίες του Υπουργείου ή άλλων εποπτευόμενων φορέων, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει:

Όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση υποδηλώνουν την παντελή άγνοια όσων τη συνέταξαν για τα θέματα της Νομοθεσίας που διέπει την Α’βάθμια και Β’βάθμια Εκπαίδευση.

Αλλιώς θα γνώριζαν ότι:

 1. Όσοι εκπαιδευτικοί υπηρετούν σε νησιά και παραμεθόριες περιοχές μοριοδοτούνται από 1 έως 12 μόρια (σε δυσπρόσιτες περιοχές) σε αντίθεση με όσους υπηρετούν στην Αττική που λαμβάνουν μόνο 1 μόριο.
 2. Όσοι υπηρετούν αποσπασμένοι στην Αττική, στο Υπουργείο, σε άλλους εποπτευόμενους φορείς και στις περιφερειακές υπηρεσίες του ΥΠ.Π.Ε.Θ. ήδη ελάμβαναν επιπλέον 2 μόρια μετάθεσης από τα μόρια της περιοχής που αποσπώνται για κάθε έτος και όχι τα μόρια της οργανικής τους θέσης (αρθρ. 31 παρ. 2 ν.3848/2010 όπως αντικαταστάθηκε από το αρθρ. 59 του ν. 3966/2011).
 3. Στην παραπάνω διάταξη δεν είχαν συμπεριληφθεί ο Ε.Ο.Ε., η ΑΔΙΠΠΔΕ και οι επιτελικές μονάδες ΕΣΠΑ γιατί είναι Οργανισμοί και Υπηρεσίες που δημιουργήθηκαν μετά την ψήφιση των παραπάνω Νόμων.
 4. Με την ψηφισθείσα διάταξη αίρεται αυτή η αδικία.

Όσο για τη δήθεν τακτοποίηση 1800 εκπαιδευτικών στις υπηρεσίες του Υπουργείου, αν αυτό είχε συμβεί, τότε θα έπρεπε η ηγεσία του Υπουργείου να αναζητούσε ήδη νέο κτίριο για τη στέγασή τους. Το σύνολο των εργαζομένων μονίμων και αποσπασμένων σήμερα στις υπηρεσίες του Υπουργείου είναι 921 υπάλληλοι.

Αυτά προς γνώση των συντακτών της ανακοίνωσης του «Ποταμιού»

Loading...
 • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
  loading...
 • europalso

  ideascentral

  ideascentral