Απαξίωση των εκπαιδευτικών της ΤΕΕ από τη Νέα Δημοκρατία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/01/2017 - 17:06 | Author: Newsroom

Με αφορμή την ερώτηση για τη λειτουργία των ΙΕΚ, που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή, μέσω του εκπροσώπου της βουλευτή κ. Θ. Φορτσάκη διαπιστώνουμε τα παρακάτω:

1.

Με πλήρως απαξιωτικό τρόπο: «δεν φαίνεται να έχουν την απαραίτητη για την επαγγελματική εκπαίδευση τεχνογνωσία»!, αναφέρεται στους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και στις γνώσεις που κατέχουν μέσα από τις σπουδές και την πολύχρονη διδακτική και την εργασιακή εμπειρία τους.

2. Αναφέρεται στο «σύστημα διαθεσιμότητας καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα ΔΙΕΚ», μπερδεύοντας τον όρο διάθεση για συμπλήρωση διδακτικού ωραρίου με την διαθεσιμότητα, την οποία φροντίζει να μας υπενθυμίζει. Δεν την ξεχάσαμε…. Γνωρίζουν όλοι, ιδιαίτερα οι εκπαιδευτικοί της ΤΕΕ που τη βίωσαν, ότι η διαθεσιμότητα και οι απολύσεις στο δημόσιο, αποτελεί κεντρική πολιτική της ΝΔ και προσωπικά του αρχηγού της κ. Μητσοτάκη.

3. Υπενθυμίζουμε τέλος πως ο νόμος για τη διάθεση των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα ΙΕΚ για συμπλήρωση ωραρίου ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ το 2010 (ν.3879). Με απόφαση Υπουργού, αυταρχικά και χωρίς διαφάνεια. Σήμερα, μετά την τροποποίηση του νόμου, γίνεται από τα ΠΥΣΔΕ όπως και οι υπόλοιπες διαθέσεις για τη συμπλήρωση ωραρίου των εκπαιδευτικών (ν.4386/16).

Για να κατεβάσετε το αρχείο πατήστε εδώ

alt

Loading...
  • europalso

    ideascentral