Αντιπολεμικό τριήμερο 15-17/4

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/04/2016 - 21:04 | Author: Newsroom

Η ΕΛΜΕ, ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας και οι φοιτητικοί σύλλογοι των τμημάτων Αρχειονομίας και Ιστορία;ς του Ιονίου Πανεπιστημίου καλούν όλα τα σχολεία που βρίσκονται σε εκπαιδευτικές εκδρομές στην Κέρκυρα να πάρουν μέρος στις δράσεις που διοργανώνονται στα πλαίσια του αντιπολεμικού τριημέρου.

ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ε. ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΟΣ 12

ΤΗΛ.-ΦΑΧ:2661049390 ΚΕΡΚΥΡΑ 12/04/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Το σωματείο μας μαζί με τον ΣΕΠΕ Κέρκυρας και τους φοιτητικούς συλλόγους των τμημάτων Αρχειονομίας και Ιστορίας αποφάσισε να πραγματοποιήσει Αντιπολεμικό Τριήμερο στις 15,16 και 17/4/2016. Την Παρασκευή το πρωί, πρώτη ημέρα του τριημέρου αποφασίστηκε να γίνει στην Πάνω Πλατεία συγκέντρωση σχολείων, όπου μαθητικές και φοιτητικές ομάδες θα πραγματοποιούσαν μουσικές, εικαστικές και άλλες δράσεις. Είναι προφανές ότι η πρωτοβουλία αυτή ήταν υψηλής κοινωνικής ευθύνης και διεκδικούσε να γίνει μάθημα για την ειρήνη στους μαθητές μας, αλλά και να εκπέμψει το μήνυμα προς την κοινωνία ότι ο χώρος της εκπαίδευσης πιστεύει και παλεύει για την ειρήνη. Ο Περιφερειακός διευθυντής αρνήθηκε να διευκολύνει αυτή τη δράση με έωλα επιχειρήματα. Πιστεύουμε ότι οι πραγματικοί λόγοι που τον οδήγησαν σ΄ αυτή την απόφαση ήταν η πρόθεση επίδειξης αυταρχισμού, αλλά και εντολές από το Υπουργείο, το οποίο δε θέλει ενεργητικές κινηματικές δράσεις, αφού αργά ή γρήγορα η Κυβέρνηση, στα πλαίσια των δεσμεύσεων που έχει συνυπογράψει στην τελευταία σύνοδο κορυφής της ΕΕ, θα εφαρμόσει πολιτική πυγμής απέναντι στους πρόσφυγες.

Το ΔΣ πιστεύει ότι αυτός ο αυταρχισμός του Περιφερειακού δεν πρέπει να περάσει. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας να συντονιζόμαστε και να συνδιοργανώνουμε με τους μαθητές μας δράσεις που συνάδουν με το δημοκρατικό χαρακτήρα και το ουμανιστικό περιεχόμενο της εκπαίδευσης, που διεκδικούμε να παρέχουμε στους νέους ανθρώπους και αυριανούς πολίτες του τόπου μας. Όσοι θέλουν τους εκπαιδευτικούς σκυφτούς και «συμμορφούμενους προς τας υποδείξεις» δεν έχουν σχέση με τη μακρά αγωνιστική ιστορία και παράδοση του εκπαιδευτικού κινήματος της χώρας μας. Καλούμε τους συναδέλφους να στείλουν μήνυμα, προς όσους πιστεύουν ότι τελείωσαν με τον οργανωμένο κλάδο μας, δημοκρατικής εγρήγορσης, ανθρωπιστικής συμπεριφοράς και αλληλεγγύης για κάθε κυνηγημένο από την πείνα, αυταρχικά καθεστώτα και τον πόλεμο. Το πρωί της Παρασκευής 15/4/2016 η εκπαιδευτική κοινότητα της Κέρκυρας πρέπει να διατρανώσει προς όλους:

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Για την επιτυχία της εκδήλωσης καλούμε τους συναδέλφους, μέσα από αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων, να εξασφαλίσουν την παρουσία τους και των μαθητών τους με οποιανδήποτε τρόπο στην Αντιπολεμική εκδήλωση στην Πάνω Πλατεία. Στα πλαίσια αυτά να αξιοποιηθεί η τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ, με αφορμή τον τρόπο διορισμού των αναπληρωτών συναδέλφων και την οποία το ΔΣ μεταθέτει για τις ώρες 11-2.

ΥΓ. Επειδή η αντιπολεμική διαμαρτυρία της εκπαιδευτικής κοινότητας της Κέρκυρας είχε δρομολογηθεί μέρες πριν και δεν επιδέχονταν αναβολή προσαρμόσαμε τη δράση μας με τρόπο τέτοιο, ώστε να αναδείξουμε τη διαμαρτυρία μας για τον τρόπο διορισμού των αναπληρωτών που προτείνει το Υπουργείο. Έτσι:

Για όσους συναδέλφους επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία που διοργανώνει η ΟΛΜΕ στις 15 Απριλίου στο Υπουργείο Παιδείας το ΔΣ κηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση τις τρείς πρώτες ώρες της Παρασκευής 15/4 και προτίθεται να ναυλώσει λεωφορείο που θα τους μεταφέρει στην Αθήνα. Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σ΄ αυτή την κινητοποίηση καλούνται στα γραφεία της ΕΛΜΕ την Τετάρτη 13/4 και ώρα 7.30 μμ για συνεννόηση.

Ακόμη και προκειμένου να εξεταστούν άλλες δυνατότητες διαμαρτυρίας, αλλά και να καταλήξουμε στη θέση μας ως προς τον τρόπο κάλυψης των τεράστιων κενών που υπάρχουν στην εκπαίδευση θα καλούμε τους συναδέλφους σε έκτακτη ΓΣ στο αμφιθέατρο δίπλα στα γραφεία της ΕΛΜΕ στο 1ο ΕΠΑΛ στο Μαντούκι. Η ΓΣ θα γίνει την ίδια ημέρα και ώρα δηλαδή Τετάρτη 13/4 και ώρα 7.30μμ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ ΤΑΣΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral