Αντιπαράθεση Αναγνωστοπούλου – Φορτσάκη για τα ιδιωτικά σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/07/2016 - 00:21 | Author: Newsroom

Η Αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Αναγνωστοπούλου σε εκδήλωση στα Χανιά μίλησε και για τα θέματα που ταλανίζουν την παιδεία τον τελεταίο καιρό.

Εξέφρασε μάλιστα την άποψη πως οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υπάγονται στο υπουργείο Παιδείας.

Η κ. Αναγνωστοπούλου, αναφερόμενη στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο για την ιδιωτική εκπαίδευση αλλά και για τις αντιδράσεις που έχουν υπάρξει, δήλωσε πως «δεν θα έπρεπε να υπάρχει κόντρα» καθώς «τα ιδιωτικά σχολεία δεν παύουν να είναι σχολεία. Δεν είναι επιχειρήσεις όπως είναι μια οποιαδήποτε επιχείρηση». Τα ιδιωτικά σχολεία, «παράγουν παιδεία. Οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί είναι εκπαιδευτικοί. Δεν ανήκουν σε κανένα άλλο εργασιακό καθεστώς και δεν πρέπει να ανήκουν πάρα μόνο σε αυτό του εκπαιδευτικού» δήλωσε η αν. υπουργός. Κατά συνέπεια, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, «θα πρέπει να υπάγονται στο υπουργείο Παιδείας και όχι στο υπουργείο Εργασίας και να είναι ευάλωτοι σε οποιαδήποτε απόλυση, αλλαγή του εργασιακού τους καθεστώτος – κάτι που θα τους έκανε πάρα πολύ ανασφαλείς και δύσκολο να επιτελέσουν το έργο για το οποίο καλούνται, δηλαδή να έχουν ελευθερία σκέψης και απόφασης».

Την άποψη ότι οι φορείς της ιδιωτικής εκπαίδευσης πρέπει να έχουν το δικαίωμα της επιλογής και αξιολόγησης του προσωπικού τους, εξέφρασε από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Φορτσάκης, ο οποίος στο περιθώριο της ίδιας εκδήλωσης δήλωσε πως «το Σύνταγμά μας, προστατεύει την παιδεία σε όλες τις εκφάνσεις της, είτε αυτή είναι δημόσια, είτε είναι ιδιωτική. Ασφαλώς μας χρειάζεται μια καλά οργανωμένη δημόσια παιδεία – είναι όμως συνταγματικό δικαίωμα του καθενός να επιλέγει την ιδιωτική. Πρέπει λοιπόν το κράτος και αυτήν να την στηρίζει, και πάντως να μην την καταδιώκει».

«Όσοι εργάζονται σήμερα στην ιδιωτική παιδεία, πρέπει να έχουν και αυτοί την προστασία που δίνει ο νόμος, όμως δεν πρέπει να φθάνομε στο σημείο να καταλύεται και η ελευθερία των φορέων που ασκούν την ιδιωτική παιδεία, να επιλέγουν το προσωπικό τους και να το αξιολογούν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral