Αντιδράσεις στο Άστρος για την απόσπαση της δασκάλας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/02/2016 - 23:00 | Author: Newsroom

Ως Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών της ΣΤ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Άστρους εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την απόσπαση της Δασκάλας των παιδιών μας σε άλλο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου μας και τη συγχώνευση των δύο τμημάτων της σε ένα.

Η ενέργεια αυτή, στη μέση μάλιστα της σχολικής χρονιάς διαταράσσει την ομαλή, εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του Σχολείου των παιδιών μας, υποβαθμίζει και αποδυναμώνει την εκπαιδευτική και παιδαγωγική διαδικασία της Τάξης.

Κατανοούμε την ανάγκη όλων των μαθητών να έχουν δάσκαλο και συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματα κάθε δασκάλου και όποιου Σχολείου, δεν κατανοούμε όμως γιατί αυτό θα πρέπει να γίνεται σε βάρος των παιδιών μας και όχι με λύσεις που συνάδουν με τους νόμους και το πνεύμα της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας και με δική μας απόφαση τα παιδιά μας απέχουν από τα μαθήματά τους από την Τετάρτη 17/2/2016 και έως ότου να βρεθεί λύση στο πρόβλημά μας. Επίσης δε θα συμμετάσχουν στην προγραμματισμένη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων, στις 23/2/2016.

Απαιτούμε να ανακληθεί η απόσπαση της δασκάλας των παιδιών μας, θεωρώντας πως η συγχώνευση των δύο τμημάτων σε ένα, και μάλιστα με ένα σημαντικό αριθμό μαθητών με αυξημένες μαθησιακές δυσκολίες και ανάγκες, θα αποβεί σε πολλούς τομείς σε βάρος των παιδιών μας, λίγους μήνες μάλιστα πριν την μετάβασή τους στο Γυμνάσιο και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Δηλώνουμε την συμπαράσταση και εμπιστοσύνη μας στη Διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου των παιδιών μας.

Τέλος εκφράζουμε την ανησυχία, τον προβληματισμό και την απορία μας για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται από κάποιους αρμόδιους και υπεύθυνους φορείς, κατά τη φετινή σχολική χρονιά το Δημοτικό Σχολείο Άστρους (διακοπή λειτουργίας του Ολοήμερου τμήματος, απουσία δασκάλου Γερμανικής Γλώσσας…).

Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών της ΣΤ΄ Τάξης Δημοτικου Σχολείου Άστρους.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral