Αντιδράσεις εντός και εκτός κυβέρνησης για την προσευχή στα σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/12/2015 - 18:52 | Author: Newsroom

Αντιδράσεις εντός και εκτός κυβέρνησης προκάλεσε η… παρέμβαση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία, στην οποία προτείνεται, μεταξύ άλλων, η κατάργηση της πρωινής προσευχής στα σχολεία.

Απαντώντας στη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης σχολίασε πως είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι να επιβάλλουν τις ανθελληνικές ιδεολογικές τους αγκυλώσεις στο χώρο της παιδείας.

«Θέλουν μια χώρα χωρίς εθνική ταυτότητα, χωρίς παράδοση, χωρίς αρχές και αξίες», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «ο ελληνισμός διαχρονικά, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ελληνορθόδοξη πίστη και παράδοση».

«Τι να περιμένει κανείς άραγε από αυτούς που αρνούνται την γενοκτονία των Ποντίων, χαρακτηρίζουν τους Μακεδονομάχους “Τζιχαντιστές” και από μια νεολαία που έχει ως πρότυπα τρομοκράτες και μπαχαλάκηδες, διερωτήθηκε και διαβεβαίωσε ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ξηλώσει κάθε έννοια, κάθε σύμβολο που ενώνει τους Έλληνες με την ιστορία μας και τις παραδόσεις του Έθνους μας», συμπλήρωσε.

Στο θέμα αναφέρθηκε σε συνέντευξή του το βράδυ της Δευτέρας και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. «Για εμάς το Σύνταγμα είναι συγκεκριμένο. Ορθοδοξία και Ελληνισμός είναι συνυφασμένα. Δεν συμφωνούμε σε οποιονδήποτε διαχωρισμό. Δεν πρόκειται να καταργηθεί η πρωινή προσευχή από τα σχολεία, ούτε ο αγιασμός. Δεν πρόκειται, σαν Ανεξάρτητοι Έλληνες, να συναινέσουμε σε κάτι τέτοιο», υπογράμμισε.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral