Οι Εκπαιδευτικοί Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας για τον σχεδιασμό του Υπουργείου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/01/2018 - 09:52 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Με ενδιαφέρον διαβάσαμε την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για την υλοποίηση του προγράμματος «Μαθήματα Γλώσσας και Πολιτισμού για Πρόσφυγες και Μετανάστες 15+». Φαίνεται ότι επιτέλους η Πολιτεία αποφάσισε να αναλάβει το ρόλο που της αντιστοιχεί στο κομμάτι της εκπαίδευσης μιας ομάδας πληθυσμού, η οποία για δυο τουλάχιστον χρόνια βρίσκεται εκτός τυπικής εκπαίδευσης ή συμμετέχει πλημμελώς σ’αυτή.

Παρόλα αυτά μένει για άλλη μια φορά αναπάντητο το ερώτημα των προσόντων των εκπαιδευτικών που θα στελεχώσουν το πρόγραμμα αυτό. Θα τολμήσει το Υπουργείο να αξιοποιήσει το εκπαιδευτικό προσωπικό που διαθέτει τα τυπικά προσόντα και την προϋπηρεσία για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα θα μοριοδοτηθεί μεταπτυχιακός τίτλος στο αντικείμενο χωρίς  παράλληλα να ληφθεί υπόψη η εμπειρία που αποκτήθηκε μέσα στο δημόσιο σχολείο στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ΚΕΔΑ, ΕΠΠΑΣ και Διάπολις. Δυστυχώς οι προσπάθειές μας για συνάντηση με τον Γ.Γ. κ. Αγγελόπουλο με θέμα την ικανοποίηση του χρόνιου – πλέον – αιτήματός μας, για αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας και δημιουργία ξεχωριστής ειδικότητας, παραμένουν εκκρεμείς. Ας ελπίσουμε ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα είναι οι βέλτιστες τουλάχιστον για τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Ε.Ε.Ε.Δ/Ξ.Γ. Ένωση Εκπαιδευτικών της Ελληνικής ως

 

 

Loading...
  • europalso

    ideascentral