Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ενώνουν δυνάμεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/11/2016 - 12:21 | Author: Newsroom

και Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ενώνουν δυνάμεις

Στη θεσμοθέτηση μιας σημαντικής συνεργασίας στον «φυσικό» του χώρο, αυτόν της εκπαίδευσης, προχώρησε το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου με τη συνομολόγηση Μνημονίου Συνεργασίας με τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Το Μνημόνιο Συνεργασίας των δύο δημόσιων φορέων υπεγράφη την Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου, από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΑΠΚΥ, Καθηγητή Κώστα Χρίστου και τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, Δρ. Κυπριανό Λούη.

Η εξ αποστάσεως εκπαιδευτική μεθοδολογία, την οποία το ΑΠΚΥ έχει υιοθετήσει και αναπτύξει, αξιοποιώντας την τεχνολογία και τις πολλαπλές εφαρμογές της, αποτελεί ισχυρό εργαλείο για την κάλυψη ποικίλων εκπαιδευτικών αναγκών σε ευρύ φάσμα επιλογών. Αυτήν ακριβώς την τεχνογνωσία και υποδομή, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο θέτει στη διάθεση της Πολιτείας και δρομολογεί, από κοινού με τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης, σειρά σημαντικών δράσεων και πρωτοβουλιών, που στόχο έχουν τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, και την επιμόρφωση και κατάρτιση των στελεχών της μέσης εκπαίδευσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ΑΠΚΥ και Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης θα συνεργαστούν, μεταξύ άλλων, στο έργο των Εσπερινών Γυμνασίων και Λυκείων και της Ακαδημίας Εκπαιδευτικής Ηγεσίας, τη λειτουργία της οποίας προωθεί το υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού, σε δράσεις για την προώθηση και προβολή του πολιτισμού και της γλώσσας μας, καθώς και στην αξιοποίηση των υποδομών και των εργαλείων ηλεκτρονικής μάθησης του ΑΠΚΥ για τη διεξαγωγή διαδραστικών δραστηριοτήτων σε σχολεία. Ακόμη, το ΑΠΚΥ θεσμοθετεί την παροχή υποτροφιών σε εκπαιδευτικούς της μέσης εκπαίδευσης για μεταπτυχιακές σπουδές.

Ο Καθηγητής Κώστας Χρίστου χαιρέτισε τη σημαντική αυτή συνεργασία αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «Ο στόχος και το όραμά μας συμβαδίζουν: μαζί με τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης επενδύουμε στη γνώση και στοχεύουμε στην παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης, ώστε οι απόφοιτοί μας – φοιτητές ή μαθητές – να έχουν υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή γνώση και κατάρτιση, εφόδια αναγκαία στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον».

Ο Δρ. Κυπριανός Λούης σημείωσε ότι με τη συνεργασία αυτή, που άμεσα θα πάρει σάρκα και οστά, ΑΠΚΥ και Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης θα προσθέσουν στο εκπαιδευτικό περιβάλλον της χώρας μας νέες μορφές επικοινωνίας, αλληλεπίδρασης και διαδραστικότητας. Στόχος της Διεύθυνσης είναι ο πλήρης εκσυγχρονισμός της μέσης εκπαίδευσης και η συνεχής ανάπτυξη και βελτίωση των εκπαιδευτικών, και το ΑΠΚΥ, με την εμπειρογνωμοσύνη του ακαδημαϊκού του προσωπικού και τις τεχνολογικές του υποδομές, είναι σημαντικός εταίρος και αρωγός για την προώθηση καινοτόμων δράσεων.

Loading...
  • europalso

    ideascentral