Ανοίγουν οι πίνακες αναπληρωτών καθηγητών;

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/08/2014 - 18:01 | Author: Newsroom

«Υπάρχουν πεπερασμένα όρια ακόμα και στον αριθμό των αναπληρωτών και γι αυτό θα ζητήσουμε από τους δασκάλους και τους καθηγητές κυρίως από τους δεύτερους να διδάσκουν και τα παραπλήσια μαθήματα στην ειδικότητά τους ως κύριο καθήκον τους».

Τα παραπάνω ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ενώ τόνισε ότι το παραπάνω μέτρο θα ληφθεί για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

Ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι με τα βιβλία δεν υπάρχουν προβλήματα ενώ υπογράμμισε ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε όλα τα σχολεία να έχουν τους καθηγητές και τους δασκάλους τους. Ιδιαίτερη βαρύτητα αναμένεται να δοθεί στα δημοτικά αφού ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι «ειδικά στα δημοτικά όπου αν λείπει ο δάσκαλος όλα τα παιδιά είναι στο πουθενά, να είναι σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό, αν όχι σε όλα εντάξει 11 Σεπτεμβρίου 2014».

Επίσης ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι εξετάζεται το άνοιγμα των πινάκων των αναπληρωτών αλλά από εδώ και πέρα. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι το εξετάζουν από «τούδε και στο εξής όχι για το παρελθόν». Δηλαδή σε περίπτωση που προσμετρηθεί η προϋπηρεσία, αν αποφασιστεί δεν θα περιλαμβάνει ,την περίοδο 2010-2014. Ο Υπουργός τόνισε ότι δεν το έχουν αποφασίσει και περιμένει τη διαβούλευση στη Βουλή τονίζοντας ότι το 95% είναι σε θετική κατεύθυνση με όσα δήλωσε πιο πάνω και το 5% στην αρνητική. «Δε με ενδιαφέρουν τα ποσοστά, σταθμίζω την αλήθεια του όλου θέματος» είπε μεταξύ των άλλων ο κ Λοβέρδος.

Να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Παιδείας όντως εξετάζει το άνοιγμα των πινάκων αλλά στο σενάριο που έχει πέσει στο τραπέζι δεν περιλαμβάνονται τα σχολικά έτη 2010-11, 2012-13, 2013-14 γεγονός που ανέφερε και ο Υπουργός Παιδείας. Όπως προειπώθηκε δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Το θέμα θα συζητηθεί στη Βουλή αύριο και την Τετάρτη οπότε και αναμένονται περισσότερες πληροφορίες.

Καλόγηρος Βασίλειος news.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral