ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΠΝΟΣ , ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/02/2017 - 00:10 | Author: Newsroom

Σημαντική πρωτοβουλία του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ για υπέρβαση του αδιεξόδου.

Μετά από οκτώ (8) άκαρπες συνεδριάσεις σήμερα Πέμπτη 9/2/2017 συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ της ΕΛΜΕ Ημαθίας.

Οι εκπρόσωποι μας στην σημερινή συνεδρίαση δήλωσαν περίπου τα εξής, που αποτέλεσαν την λύση του αδιεξόδου:

« Βρισκόμαστε σε οριακό σημείο. Ο τραπεζικός λογαριασμός της ΕΛΜΕ αυτή την στιγμή είναι κλειστός γιατί δεν έχει προκύψει προεδρείο. Σε λίγο δεν θα μπορούμε να πληρώνουμε τους τρέχοντες λογαριασμούς. Επίσης πρέπει να δηλωθεί η σύνθεση του νέου προεδρείου στην εφορία, να πάει ο νέος πρόεδρος στην Αθήνα στην ΓΣ προέδρων ΕΛΜΕ στις 18/2 και να πληρωθούν οι συνδρομές στην ΟΛΜΕ για να μπορέσουν να εκλεγούν οι σύνεδροι για το εφετινό συνέδριο. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Γενικά, η παράταση της κατάστασης αυτής απαξιώνει στην συνείδηση των συναδέλφων συνολικά την ΕΛΜΕ και αυτό δεν μπορούμε να αφήσουμε να συνεχιστεί άλλο!

Επιμένουμε στην διατυπωμένη, σε όλες τις προηγούμενες συνεδριάσεις, άποψη μας για την πολιτική συγκρότηση του προεδρείου, δεν κάνουμε συμφωνίες, δεν δεχόμαστε όρους, δεν ψηφίζουμε αναλογικό προεδρείο και δεν κατανοούμε την θέση πως η συγκρότηση προεδρείου από δύο παρατάξεις είναι πολιτική, ενώ από τρεις αναλογική! Παρόλα αυτά για την άρση του αδιεξόδου εμείς, αν προταθούμε και ψηφιστούμε, δεν θα αρνηθούμε την θέση του αντιπροέδρου – που επιμένετε να αναλάβουμε. Με την τοποθέτησή μας αυτή δεν υπάρχει πλέον καμιά δικαιολογία, κανένα άλλοθι σε καμία από τις άλλες δύο παρατάξεις να μην συγκροτήσουν προεδρείο».

Μετά από αυτή τη δήλωση ακολούθησε ψηφοφορία και τα αποτελέσματα ήταν:

Πρόεδρος: Κακαγιάννης Θόδωρος με 5 ψήφους υπέρ και 2 λευκά

Αντιπρόεδρος: Αξούριστου Χαρά με 6 ψήφους υπέρ και 1 λευκό

Γ. Γραμματέας: Καλογερίδου Σοφία με 5 ψήφους υπέρ και 2 λευκά

Ταμίας: Παντζαρτζίδης Τάσσος με 5 ψήφους υπέρ και 2 λευκά

Οργανωτικός Γραμματέας: Τζουνοπούλου Γιώτα με 5 ψήφους υπέρ και 2 λευκά.

Συναδέλφισσες / συνάδελφοι

Είναι φανερό, και από το αποτέλεσμα τις ψηφοφορίας, πως το νέο ΔΣ εκφράζει την μετατόπιση σε θέσεις και πρακτικές που παρατηρείται από πέρυσι τόσο σε επίπεδο ΔΣ ΟΛΜΕ όσο και σε πολλά ΔΣ ΕΛΜΕ. Εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε πως παραμένουμε πιστοί στις θέσεις μας, που είναι και θέσεις των τελευταίων συνεδρίων του κλάδου. Θα τις υπερασπιστούμε στους Συλλόγους Διδασκόντων, στις ΓΣ του κλάδου, σε κάθε μαζική διαδικασία και σε όλα τα επίπεδα θα συνεχίσουμε στον δρόμο που τόσα χρόνια έχουμε χαράξει.

alt

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral