Ανασχηματισμός: Συγκεχυμένες πληροφορίες για το Υπουργείο Παιδείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/11/2016 - 15:19 | Author: Newsroom

Συνεχής Ενημέρωση
Σύμφωνα με το in.gr ο Νίκος Φίλης αναμένεται να μείνει εκτός κυβέρνησης. Νέος Υπουργός Παιδείας ο Κώστας Γαβρόγλου.
Πρώτο ΘΕΜΑ: Μπρα ντε φερ Τσίπρα-Φίλη: Το Παιδείας ή τίποτα (λέει ο Φίλης)!

in.gr: Το υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει ο Κώστας Γαβρόγλου. Για το υπουργείο Εργασίας ακούγεται το όνομα του Νίκου Φίλη.
ΕΘΝΟΣ: Για το υπουργείο Παιδείας ακούγεται έντονα το όνομα του Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος, όμως, δεν αποκλείεται να καταλήξει τελικά και στο υπουργείο Ενέργειας.
thetoc.gr: Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει «βέτο» για τη μη μετακίνησή του από το Υπουργείο Παιδείας. Ο Πάνος Καμμένος από την Τζακάρτα που βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη βάζει «βέτο» για τη μετακίνησή του.
Πρώτο ΘΕΜΑ: Πληροφορίες αναφέρουν ότι για τη θέση του υπουργού Παιδείας έχει βολιδοσκοπηθεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πανεπιστημιακός Κώστας Γαβρόγλου. Μάλιστα λέγεται ότι ο κ. Γαβρόγλου κλήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για να συνομιλήσει με τον κ. Τσίπρα.
thetoc.gr: Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Φίλης αρνείται να μετακινηθεί, έστω και αναβαθμιζόμενος, καθώς αυτό θα συνιστά πολιτική και προσωπική «ήττα» στην μάχη με την εκκλησία και τον Ιερώνυμο. Ο Αλέξης Τσίπρας από την άλλη κάνει τον ανασχηματισμό για να κλείσει μέτωπα και ως εκ τούτου επιθυμεί πάση θυσία να βάλει τέλος στην ένταση με την εκκλησία η οποία δεν θα κοπάσει όσο ο κ. Φιλης παραμένει στο πόστο του υπουργού Παιδείας.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Δεν αναμένεται αποχώρηση από την κυβέρνηση του Νίκου Φίλη, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης με την εκκλησία. Αντιθέτως, πληροφορίες τον θέλουν υπερυπουργό Εσωτερικών – με τον τρόπο αυτόν θα τερματιστεί και η ένταση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Loading...
  • europalso

    ideascentral