Αναρρωτικές άδειες και εργασιακά δικαιώματα αναπληρωτών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/07/2017 - 12:05 | Author: Newsroom

Επιστολή ΠΑΣΑΔ προς τον Υπουργό Παιδείας  ΘΕΜΑ: «Αναρρωτικές άδειες και εργασιακά δικαιώματα αναπληρωτών»

Επαναπροωθούμε την επιστολή μας της 22ας/05/17 μιας και πρόκειται να προβείτε σε αλλαγές στις άδειες για τις δυσίατες ασθένειες προς όφελος των πασχόντων συναδέλφων αναπληρωτών.
Θεωρούμε πως κινείστε στην σωστή κατεύθυνση και το επικροτούμε αυτό, όμως απαιτούμε από εσάς μια πιο ολοκληρωμένη θέση και λύση για τα προβλήματα που ταλαιπωρούν όλους μας.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αν και κλείνουμε δέκα (οι ΠΕ 70 κι 60) και δεκαπέντε (οι ΠΕ 71 κι 61) χρόνια εργασίας μ’ επαναλαμβανόμενες συμβάσεις κι αυτό σημαίνει πως φτάνουμε σχεδόν στον μισό εργασιακό μας βίο, αντιμετωπιζόμαστε διαφορετικά από τους μόνιμους συναδέλφους μας στα εργασιακά μας δικαιώματα. Αυτή η αντιμετώπιση πρέπει να σταματήσει καθώς είναι εξόχως άδικη για εμάς.
Προτείνουμε λοιπόν τις παρακάτω αλλαγές, οι οποίες θα μπορούσαν να υλοποιηθούν άμεσα κι οι οποίες θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν την απαρχή μιας δικαιότερης αντιμετώπισης των προβλημάτων μας:
Α) Εξομοίωση των αδειών εγκυμοσύνης με των υπολοίπων ασφαλισμένων στο ΙΚΑ.
Β) Εξομοίωση των κανονικών αδειών μας με των μονίμων συναδέλφων μας.
Γ) Να μη χάνεται στις αναρρωτικές άδειες των αναπληρωτών το μισό ημερομίσθιο.
Δ) Να ληφθεί μέριμνα ώστε τα ζευγάρια που εργάζονται στην ίδια περιφέρεια να έχουν το δικαίωμα της συνυπηρέτησης.

Κύριε υπουργέ, σας καλούμε να σκεφτείτε την κοινωνική, οικογενειακή και οικονομική κατάσταση των αναπληρωτών καθώς και το μακροχρόνιο της αναπλήρωσης που επιβαρύνει όλα τα παραπάνω και να προχωρήσετε στις αναγκαίες βελτιώσεις.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral