Αναπληρωτές χωρίς επίδομα ανεργίας!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/08/2017 - 09:53 | Author: Newsroom

Πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων μελών ΕΕΠ – ΕΒΠ που προσληφθήκαμε από τις αρχές Δεκέμβρη και μετά, λάβαμε απορριπτική απάντηση για την ένταξή μας στο , λόγω μη συμπλήρωσης των απαιτούμενων ενσήμων για την επιδότηση.

Σε ορισμένες Περιφερειακές Διευθύνσεις, όπως στην Κεντρική Μακεδονία, όπου οι προσλήψεις έγιναν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, (ειδικά στην Κεντρική Μακεδονία οι προσλήψεις του ΕΕΠ δεν ξεκίνησανπριν τις αρχές Δεκέμβρη), το σοβαρότατο πρόβλημα της μη λήψης αφορά το σύνολο του ΕΕΠ και τη συντριπτική πλειοψηφία του ΕΒΠ. Ορισμένοι συνάδελφοι χάνουν την για μόλις 5 ένσημα!

Εκατοντάδες συναδέλφων δώσαμε για άλλη μια χρονιά «τη μάχη» στα ειδικά σχολεία και στα ΚΕΔΔΥ και τώρα κυριολεκτικά μας πετούν στα αζήτητα, χωρίς να μας εξασφαλίζουν ούτε ένα ευρώ μέχρι την επόμενη πρόσληψή μας. Για άλλη μια φορά «παίζουν» με τις ζωές μας, τις δικές μας και των οικογενειών μας. Αφού μας έχουν στερήσει από καιρό το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, τώρα μας στερούν το δικαίωμα να κάνουμε έστω και λίγες μέρες διακοπές μακριά από το σπίτι μας, να καλύψουμε βασικές ανάγκες ακόμη και επιβίωσης κατά τη διάρκεια της ανεργίας, η οποία για άλλη μια φορά δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει!

Με ευθύνη της κυβέρνησης έγιναν με τέτοια καθυστέρηση οι φετινές , είναι δικιά της ευθύνη να λύσει άμεσα το ζήτημα και να επιδοτηθεί κάθε απολυμένος συνάδελφος για όλη την περίοδο ανεργίας.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

·Ένταξη όλων των συναδέλφων αναπληρωτών ΕΕΠ – ΕΒΠ και εκπαιδευτικών στην επιδότηση της ανεργίας, από την πρώτη ημέρα της απόλυσης και ανεξάρτητα από την ημερομηνία πρόσληψής τους. Ειδική ρύθμιση για να επιλυθεί το ζήτημα άμεσα, τις επόμενες ημέρες, και για τη φετινή χρονιά.

·Να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της άνισης αντιμετώπισης των εργαζομένων από Διεύθυνση σε Διεύθυνση και από ειδικότητα σε ειδικότητα, λόγω των σοβαρών καθυστερήσεων που υπάρχουν στην πρόσληψη σε ορισμένες Περιφέρειες και ορισμένες ειδικότητες.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

· όλων των αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ για όσο καιρό παραμένουν άνεργοι και χωρίς άλλες προϋποθέσεις.

· όλων μας, πριν την έναρξη του σχολικού έτους, σε μια και μόνο μεγάλη φάση.

· ΕΕΠ – ΕΒΠ άμεσα, με σκοπό την κάλυψη όλων των οργανικών και λειτουργικών κενών.

Loading...
  • europalso

    ideascentral