Αναπληρωτές: πλήρη εξομοίωση των εργασιακών δικαιωμάτων με αυτά των μόνιμων !

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/02/2017 - 19:26 | Author: Newsroom

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο υπουργείο Εργασίας

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί διεκδικούν πλήρη εξομοίωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων με αυτά των μόνιμων συναδέλφων τους ως προς τις άδειες που δικαιούνται

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν ειδικοτήτων Π.Ε. και Δ.Ε., οι οποίοι όπως υποστηρίζουν καλούνται κάθε χρόνο κατά χιλιάδες από το υπουργείο Παιδείας να καλύψουν πάγιες ανάγκες του δημόσιου σχολείου δουλεύοντας με ελαστικές μορφές εργασίας.

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν πλήρη εξομοίωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων με αυτά των μόνιμων συναδέλφων τους ως προς τις άδειες που δικαιούνται. Ειδικότερα, την άδεια κύησης-λοχείας, την αναρρωτική άδεια, τις κανονικές, τις ειδικές και τη γονική άδεια -άδεια ασθένειας τέκνου.

Επίσης, διεκδικούν την κατάργηση του θεσμού των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου ,την προσμέτρηση στο διδακτικό ωράριο όλων των εκπαιδευτικών της ώρας σίτισης του ολοήμερου προγράμματος των δημοτικών σχολείων, την προσμέτρηση του συνόλου της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ως προς τη μισθολογική κατάταξη και εξέλιξη με προσμέτρηση κάθε ενσήμου και για τις ημέρες της απεργίας, την έγκαιρη και σταθερή καταβολή της μισθοδοσίας.

Τα αιτήματα τους εξέθεσε αντιπροσωπεία τους στο γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη με τον οποίο ορίστηκε νέα συνάντηση την επόμενη Τρίτη ώστε να μπορέσει να τα εξετάσει και να τους δώσει απαντήσεις σε όσα από αυτά άπτονται του υπουργείου Εργασίας.

Loading...
  • europalso

    ideascentral