Αναπληρωτές Νηπιαγωγοί: Καταγγέλλουν εξαπάτηση από το υπ. Παιδείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/12/2014 - 16:36 | Author: Newsroom

Για εξαπάτηση της πολιτείας έναντι του πολίτη κάνει λόγο με δηλώσεις της στο news.gr η Πρόεδρος του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών ως προς το μερικό άνοιγμα των πινάκων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Θυμίζουμε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αποφάσισε να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία στους πίνακες των αναπληρωτών για την περίοδο 2012-2014 ενώ οι πίνακες θα τροφοδοτηθούν με νέες προϋπηρεσίες από το σχολικό έτος 2015-2016.

Βέβαια, η απόφαση δεν ικανοποίησε τον εκπαιδευτικό κόσμο καθώς δεν θα προσμετρηθεί η προϋπηρεσία του 2010-2012.

Ο υπουργός Παιδείας, στις τότε τοποθετήσεις του στην Ολομέλεια της Βουλής, είχε επιχειρηματολογήσει για το μερικό άνοιγμα αναφέροντας ότι «η μη πραγματοποίηση του ΑΣΕΠ του 2012 έπρεπε να είχε ανησυχήσει όσους δεν επέλεξαν να εργαστούν ως αναπληρωτές το διάστημα 2010-2012.

Το διάστημα 2010-12 δεν αναγνωρίζεται καθώς οι εκπαιδευτικοί γνώριζαν ότι η προϋπηρεσία τους δεν θα προσμετρηθεί μέχρι τη διενέργεια ΑΣΕΠ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι να μην επιλέξουν να εργαστούν ως αναπληρωτές».

Τα επιχειρήματα του υπουργού δεν είναι πειστικά σύμφωνα με την Πρόεδρο του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών, κυρία Σπανού.

Ο Σύλλογος βλέποντας ότι το Υπουργείο παραμένει ακλόνητο στη θέση του για το μερικό άνοιγμα των πινάκων αποφάσισε να καταφύγει σε νομικά μέτρα εναντίον της τροπολογία του ΥΠΑΙΘ.

Σε δελτίο Τύπου, ο Σύλλογος επισημαίνει ότι η διάταξη για προσμέτρηση της προϋπηρεσίας από την 1-9-2012 οδηγεί στο εξής άτοπο: εκπαιδευτικοί που κατά τη διετία 2010-2012 υπηρέτησαν σε δυσπρόσιτες περιοχές, δεν θα λάβουν την διπλή μοριοδότηση που πρόκειται να λάβουν οι συνάδελφοι τους που υπηρέτησαν στις ίδιες δυσπρόσιτες περιοχές κατά τα έτη 2012-2014.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τους αναπληρωτές νηπιαγωγούς, συνιστά ξεκάθαρη Συνταγματική παρεκτροπή, κατά τα ανωτέρω και αναμφίβολα δημιουργεί υπόνοιες για ευνοϊκή μεταχείριση «ημετέρων» και συνιστά «φωτογραφική» διάταξη. Ενδεχομένως να συνιστά, εφαρμογή της στρατηγικής επιλογής των τελευταίων Κυβερνήσεων, για την δημιουργία κοινωνικών εντάσεων και πρόκληση συγκρούσεων μεταξύ «αντικρουόμενων» κοινωνικών ομάδων.

Είναι όμως ανεπίτρεπτο στον χώρο της Παιδείας και σε βάρος των παιδιών να δημιουργούνται τέτοιες εντυπώσεις και εντάσεις.

Ο Σύλλογος αντικρούοντας την επιχειρηματολογία του υπουργού επισημαίνει ότι η διάταξη δημιουργεί πλέον νέα δεδομένα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν γνώριζαν όσοι το 2010-2012 κατατάχθηκαν στους Πίνακες, όσοι επέλεξαν να εργαστούν, όσοι αρνήθηκαν αλλά και όσοι δεν υπέβαλαν τα χαρτιά τους για να ενταχθούν στον Πίνακα.

Όπως προειπώθηκε, ο Σύλλογος θα ακολουθήσει τη νομική οδό για να προσβάλλει την απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Ήδη κατατέθηκε αίτηση ακύρωσής της στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Με την αίτηση, ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών ζητά τα ακόλουθα:

  • Να γίνει δεκτή στο σύνολό της η παρούσα Αίτηση Ακυρώσεως ( της προσμέτρησης προϋπηρεσίας από το 2012-2014).
  • Να ακυρωθεί και να εξαφανισθεί η προσβαλλομένη υπ’ αριθμ.173929/Δ1/27-10-2014 απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν. 4283/2014.
  • Να καταδικασθεί το αντίδικο Ελληνικό Δημόσιο στην καταβολή της εν γένει δικαστικής μας δαπάνης.

Να σημειώσουμε ότι η κυρία Σπανού μας ανέφερε ότι δεν είναι κατά του ανοίγματος των πινάκων αναπληρωτών αρκεί αυτό να αφορά το σύνολο των ετών που παρέμειναν κλειδωμένοι, δηλαδή την περίοδο 2010-2014 και όχι την περίοδο 2012-2014 που όπως προειπώθηκε δημιουργεί αδικίες και ανισότητες.

Σε περίπτωση που η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν αποφασίσει την προσμέτρηση του συνόλου της προϋπηρεσίας ο Σύλλογος δεν επιθυμεί να εφαρμοστεί το άνοιγμα από το 2012-2014 και γι’ αυτό ζητά την ακύρωση της απόφασης ανεξαρτήτως από το ποιος θα καθίσει μελλοντικά στον υπουργικό θώκο του υπουργείου Παιδείας.

Καλόγηρος Βασίλειος

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral