Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί στις ΔΥΕΠ: Ως εδώ η κοροϊδία!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/11/2016 - 13:39 | Author: Newsroom

Με αστείες δικαιολογίες του τύπου… «δεν πρόλαβε να τρέξει το σύστημα επειδή δεν έγιναν όλες οι προσλήψεις» και επειδή «είναι νέο το πρόγραμμα» αλλά και με ειρωνείες ότι «τι να κάνουμε, αυτή είναι η εντολή, έτσι έγινε και δεν έχει νόημα να το συζητάμε και να μας λέτε τον πόνο σας», απάντησε το Υπουργείο Παιδείας στις αντιδράσεις των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου των 400 ευρώ που δεν πληρώθηκαν όπως οι υπόλοιποι συνάδελφοι για τον μήνα Οκτώβριο. Είναι «ο πόνος μας» να διεκδικείς να πληρώνεσαι έγκαιρα για αυτό που δούλεψες και να μετράς ευρώ το ευρώ τον μισο-μισθό όταν και αν τον πάρεις.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Αυτή είναι μία ακόμα πλευρά της επιστροφής στην «κανονικότητα» που πανηγυρίζει ο Υπουργός Παιδείας και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Κανονικότητα- Βαρβαρότητα» για χιλιάδες αναπληρωτές. Αλήθεια αυτοί μπορούν να ζήσουν σε αυτή την κανονικότητα; Ντροπή και αίσχος!

Δεν φτάνει ο εμπαιγμός εδώ και 2 χρόνια με τις δήθεν 20.000 μόνιμους διορισμούς που ποτέ δεν έγιναν, δεν φτάνει που μας έχουν κάνει τη ζωή λάστιχο, δεν φτάνει που με τις πρόσφατες Υπουργικές αποφάσεις και Τροπολογίες πολλοί συνάδελφοι μας πετάγονται έξω από την εκπαίδευση, δεν φτάνει το απαράδεκτο καθεστώς του μειωμένου ωραρίου του ν.3848 της Διαμαντοπούλου,`τώρα θα αισθανόμαστε και υποχρεωμένοι για να πάρουμε έστω τα ψίχουλα της αντιλαϊκής πολιτικής τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Έχουμε δύναμη μέσα από την οργάνωση στα σωματεία μας να δυναμώσουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Απαιτούμε:

·Την άμεση καταβολή του μισθού του Οκτωβρίου και την έγκαιρη πληρωμή κάθε μήνα.

·Άμεσα μέτρα στήριξης (μειωμένα εισιτήρια, σίτιση, επίδομα ενοικίου).

Loading...
  • europalso

    ideascentral