Αναπληρώσεις μαθημάτων λόγω καταλήψεων Σχολικών Μονάδων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/02/2017 - 11:58 | Author: Newsroom

ΘΕΜΑ: « λόγω της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας ». Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας:

Για να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες θα περικοπούν αργίες λόγω εορτών, περίπατοι, εκδρομές , ενώ θα κάνουν και μαθήματα παραμονή της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου.

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

Ορίζουμε ως ημέρες αναπλήρωσης των μαθημάτων τα οποία χάθηκαν λόγω καταλήψεων ως εξής:

Οι καταλήψεις σε λύκεια όμως συνεχίζονται

Επί ποδός βρίσκονται οι μαθητές των Λυκείων όλης της χώρας, οι οποίοι πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα καταλήψεις στα σχολεία, διαμαρτυρόμενοι για την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν και τα Πρότυπα Λύκεια, όπως αυτό των Αναβρύτων. Το υπουργείο Παιδείας μέχρι στιγμής φαίνεται αμετακίνητο στην απόφαση να εφαρμόσει για πρώτη φορά τη σχετική ρύθμιση η οποία αν και έχει ψηφιστεί το 2013 παρέμενε… στο συρτάρι αυτά τα χρόνια.

Κοινή πεποίθηση στους μαθητές είναι πως η επίμαχη ρύθμιση είναι ισοπεδωτική και τους στερεί το δικαίωμα για ίσες ευκαιρίες στην καθοριστική για αυτούς διαδικασία εισαγωγής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Κυρίως δε υποβαθμίζει επιδεικτικά τη σημασία που έχουν οι πανελλαδικές εξετάσεις για το μέλλον αλλά και γενικά για τη ζωή παραβλέποντας σκοπίμως πως πολλοί από τους υποψηφίους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή λόγω ανωτέρας βίας αδυνατούν να εμφανιστούν τη συγκεκριμένη ημέρα στο εξεταστικό κέντρο.

Loading...
  • europalso

    ideascentral