Αναμένεται επιστροφή στο παλιό καθεστώς για τους διορισμούς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/09/2014 - 23:21 | Author: Newsroom

Πώς θα προσμετρηθεί η προϋπηρεσία μετά το άνοιγμα των πινάκων

Αναμένεται επιστροφή στο παλιό καθεστώς για τους διορισμούς

Ψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας για το άνοιγμα των πινάκων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που είχαν σταματήσει να τροφοδοτούνται με νέες προϋπηρεσίες από τις 30-6-2010.

Πολλοί είναι οι εκπαιδευτικοί που αναρωτιούνται με ποιον τρόπο θα μετρήσουν τα μόρια της προϋπηρεσίας. Με το παλιό ή με το νόμο 3848. Σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr η προσμέτρηση της προϋπηρεσίας στους πίνακες αναπληρωτών θα πραγματοποιηθεί με τον τρόπο που ίσχυε όταν κλείδωσαν οι πίνακες. Δηλαδή για κάθε μήνα προϋπηρεσίας οι εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν ένα μόριο στους πίνακες των αναπληρωτών. Για παράδειγμα αναπληρωτής με 9 μήνες προϋπηρεσίας θα λάβει 9 μόρια κλπ.
Ο νόμος 3848 δεν αναμένεται να εφαρμοστεί εάν δεν πραγματοποιηθεί νέος ΑΣΕΠ τον οποίο επιθυμεί το Υπουργείο Παιδείας. Από τη στιμή που η προσμέτρηση των μορίων γίνεται με το παλιό σύστημα αναμένεται να προσμετρηθούν και τα μόρια των παλιών δυσπρόσιτων σχολείων, που μετρούσαν διπλά μέχρι και τις 30-6-2010 εκτός αν υπάρξει διαφορετική οδηγία από το Υπουργείο Παιδείας.
Όσον αφορά τους διορισμούς, σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί νέος ΑΣΕΠ, αυτοί θα πραγματοποιηθούν με το σύστημα 60% επιτυχόντες ΑΣΕΠ και 40% από τους πίνακες προϋπηρεσίας όπως ίσχυε και κατά το παρελθόν. Αν λοιπόν δεν γίνει ΑΣΕΠ το 2015 και το Υπουργείο Παιδείας έχει ανάγκες για διορισμούς, τότε θα απορροφήσει ορισμένους επιλαχόντες από τους πίνακες του ΑΣΕΠ του 2008 με το αντίστοιχο ποσοστό από τους πίνακες αναπληρωτών με προϋπηρεσία (40%).
Για να επανέλθουμε στο καθεστώς 60%-40% που συζητιέται ως λύση διορισμών στο Υπουργείο σε περίπτωση που δε γίνει ΑΣΕΠ είναι απαραίτητο να υπάρξει ρύθμιση καθώς ο νόμος 3848 επιβάλλει διαφορετικό τρόπο διορισμών.
Καλόγηρος Βασίλειος news.gr
Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral