ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/02/2017 - 21:07 | Author: Newsroom

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας υπενθυμίζουμε ότι η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., ως δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο πανελλαδικής εκπροσώπησης του κλάδου, δεν εκπροσωπεί απλά τους πρωτοβάθμιους συλλόγους-μέλη της σε κεντρικό επίπεδο, δεν ανταποκρίνεται απλά στα αιτήματα που δέχεται από τα μέλη της-τους πρωτοβάθμιους συνδικαλιστικούς συλλόγους, αλλά και συγκεντρώνει τις γνώμες και τις αποφάσεις των Συλλόγων-μελών της, τις επεξεργάζεται και τις προωθεί στο υπουργείο.

Επιπλέον αυτών, το Δ.Σ. της ομοσπονδίας στην πράξη ανταποκρίνεται ακόμα και σε θέσεις και αιτήματα μεμονωμένων μελών ή/και εκπροσώπων αναπληρωτών και αφουγκράζεται ακόμα και τις εκφάνσεις αντιδράσεων που μεμονωμένα (δηλ.χωρίς εκπροσώπηση πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου) διατυπώνονται δημόσια, ακόμα και όταν αυτό δε γίνεται με θετικό τρόπο.

Η διαχείριση αυτή από πλευράς της ομοσπονδίας, αδιαμφισβήτητα αποτελεί πάγια τακτική της θητείας του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., όσο κι αν κάποιοι επιχειρούν διακαώς να πείσουν για το αντίθετο.

Για του λόγου το αληθές, θυμίζουμε τρία πρόσφατα παραδείγματα:

α) η προώθηση στο υπουργείο των προτάσεων δύο περιφερειακών συλλόγων (ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας και ΣΕΕΠΕΑ Αττικής), τις οποίες λάβαμε και επεξεργαστήκαμε ενιαία, σχετικά με το καθηκοντολόγιο του Ε.Β.Π. και των Σχ.Νοσηλευτών στη γενική εκπαίδευση (βλ. http://poseepea.blogspot.gr/2017/01/blog-post_31.html) .

β) η άμεση θετική ανταπόκριση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., στο κάλεσμα εκπροσώπων αναπληρωτών για να τεθεί υπό την αιγίδα της ομοσπονδίας η παράσταση διαμαρτυρίας των αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ στο Υπουργείο τον Οκτώβριο του 2016.

γ) η άμεση θετική ανταπόκριση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. τον Νοέμβριο του 2016 στο αίτημα εκπροσώπων αναπληρωτών για την υποστήριξη της ομοσπονδίας σε κίνηση νομικής διεκδίκησης που προετίθεντο να προχωρήσουν σχετικά με το θέμα της συνάφειας των μεταπτυχιακών. Είχαμε έρθει σε άμεση επικοινωνία θέτοντας μάλιστα επιπλέον ζητήματα που θα μπορούσαν να διεκδικηθούν νομικά και αναμέναμε να μας αποστείλετε τις προτάσεις σας, τις οποίες όμως δεν αποστείλατε καθώς σε επόμενη επικοινωνία μάς δηλώσετε ότι τελικά δεν θα προχωρήσει η συγκεκριμένη κίνηση.

Επί του παρόντος, (ένα τέταρτο λοιπόν, τρέχον παράδειγμα) αποτελεί η εκ νέου ενημέρωση που παραθέτουμε παρακάτω, για όσα πραγματικά (και όχι όπως κάποιοι τείνουν ψευδώς να πρεσβεύουν) συνέβησαν σχετικά με το θέμα της προϋπηρεσίας ενόψει του Ενιαίου Πίνακα, αλλά και του σημερινού εκ νέου καλέσματος της ομοσπονδίας για τοποθέτηση των μελών της.

Τέλος, να τονίσουμε ότι αποτελεί δικαίωμα των περιφερειακών Συλλόγων να μεταφέρουν ιδία πρωτοβουλία (χωρίς δηλ. να προηγηθεί πρόσκληση της ομοσπονδίας) τις απόψεις και τις υποδείξεις-προτάσεις τους προς το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για οποιοδήποτε θέμα απασχολεί τον κλάδο (βλ.άρθρο 7 παρ.στ΄ του Καταστατικού), όπως άλλωστε συνέβη πρόσφατα με το θέμα του καθηκοντολογίου.

Loading...
  • europalso

    ideascentral