Ανακοίνωση ΠΕΣΣ για το 2ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/04/2015 - 12:39 | Author: Newsroom

Η Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ) πραγματοποίησε από 27 έως 29 Μαρτίου 2015 στη Θεσσαλονίκη με εξαιρετική επιτυχία το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικών Συμβούλων, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα της ΠΕΣΣ στην Κεντρική Μακεδονία και έχοντας τη στήριξη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΕΣΣ, παραβρέθηκαν και απηύθυναν, μεταξύ άλλων, χαιρετισμόο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας κ. Κουράκης, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης κ. Τεκτονίδου και κ. Μηταφίδης, η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Πατουλίδου, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Τελίδης, η εκπρόσωπος των πέντε Διευθυντών Εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Επαγγελματικής εκπαίδευσης, Ειδικής και Φυσικής αγωγής,) του Υπουργείου Παιδείας κ. Παγώνη, ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Κοτσυφάκης, ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Εκπαίδευσης κ. Παπασταμόπουλος.
Στο Συνέδριο, περισσότεροι από 1100 σύνεδροι παρακολούθησαν ομιλίες από τους προσκεκλημένους Πανεπιστημιακούς [τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνωνκαθηγητή κ. Γεώργιο Καψάλη, τον κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθηγητή κ. Δημήτριο Μαυροσκούφη, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Νικόλαο Παπαδάκη] καθώς και τις εισηγήσεις – στρογγυλά τραπέζια – αναρτημένες εργασίες πολλών εισηγητών, Σχολικών Συμβούλων, μελών ΔΕΠ και μάχιμων Εκπαιδευτικών, που κατανέμονταν σε όλατα πεδία (ενότητες)της θεματικής του Συνεδρίου που αφορούσε τις «Εκπαιδευτικές Πολιτικές για το Σχολείο του 21ου αιώνα».
Το συγκεκριμένο Συνέδριο αποτελεί τη συνέχεια στο δημόσιο διάλογο που ξεκινήσαμε ως ΠΕΣΣ το Νοέμβριο του 2013, με την επιτυχή διοργάνωση του 1ου Συνεδρίου στην Κόρινθο. Στόχος μας είναι το Συνέδριο της ΠΕΣΣ να αποτελέσει θεσμό και να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση. Ένα θεσμό, στον οποίο συντονισμένα οι Σχολικοί Σύμβουλοι, από κοινού με τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και τους πανεπιστημιακούς δασκάλους, θα έχουν τη δυνατότητα να αναδεικνύουν το παραγόμενο εκπαιδευτικό έργο, να θέτουν τα ζητήματα και τα προβλήματα της εκπαίδευσης, να παρουσιάζουν πορίσματα από την εμπειρική και επιστημονική έρευνα και να αποτυπώνουν τη ζεύξη θεωρίας και πράξης.
Η ΠΕΣΣ ευχαριστεί θερμά όλους όσοι βόηθησαν για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου, την οργανωτική και την επιστημονική επιτροπή, τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας και τους προσκεκλημένους εκπροσώπους φορέων που παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμούς, τα μέλη της Γραμματείας, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και τους Πανεπιστημιακούς δασκάλους, τους συνάδελφους Σχολικούς Συμβούλους και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο 2ο Συνέδριο της ΠΕΣΣ από όλες ανεξαιρέτως τις εκπαιδευτικές Περιφέρειες της χώρας.
Η επιτυχία του Συνεδρίου, μας δίνει δύναμη και μας υπαγορεύει να συνεχίσουμε, όπως πάντα, συλλογικά και συναδελφικά το σχεδιασμό του 3ου Συνεδρίου, που ανακοινώθηκε ήδη και θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 2016.

Για το Δ.Σ. της Π.Ε.Σ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗ – ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΤΑ

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral